Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Έγραψε ιστορία ο Latvala!

Ελλάδα 18:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έγραψε ιστορία ο Latvala!

ΑΓΩΝΕΣ

Έγραψε ιστορία ο Latvala!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Jari-Matti Latvala εκκίνησε το 197o ράλι της καριέρας του και έγινε ο πιο έμπειρος οδηγός στην ιστορία του WRC!

Advertisement
Advertisement

Το Ράλι Σουηδίας που αποτελεί τον δεύτερο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος και αποτελεί ορόσημο στην καριέρα του Φινλανδού που από το 2002 μέχρι σήμερα, είχε προλάβει να «γράψει» 196 εκκινήσεις – όσες και ο Carlos Sainz.

Πλέον ο 33χρονος σήμερα οδηγός, προσπέρασε τον Ισπανό θρύλο και είναι πρώτος στη σχετική στατιστική λίστα!

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Ξεκινώντας μικρός τα ράλι, δεν είχα αυτόν τον στόχο. Στόχος μου ήταν να προσπαθήσω να κατακτήσω το παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα. Είναι όμως σημαντικό που σπάω αυτό το ρεκόρ στη Σουηδία», σημείωσε ο Latvala.

Κι αυτό γιατί εκεί είχε πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της καριέρας του στο WRC, το 2008. Μάλιστα σε ηλικία 22 ετών και 313 ημερών, έγινε τότε ο νεότερος νικητής στην ιστορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Όσο για τους πρώτους του βαθμούς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, είχαν έρθει στη μόλις δεύτερη εμφάνισή του, στο Ράλι Ακρόπολις του 2003, όντας τότε μόλις 18 ετών.

Advertisement
Advertisement

Ο Latvala μετράει συνολικά τέσσερις νίκες στο Ράλι Σουηδίας, από τις συνολικά 18 στην καριέρα του. Όμως ακόμα δεν έχει καταφέρει να γευτεί τη χαρά της κατάκτησης ενός παγκόσμιου τίτλου.