Live Κίνηση
Περισσότερα
DTM

Πατάει ξανά γκάζι το DTM!

Ελλάδα 1:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πατάει ξανά γκάζι το DTM!

DTM

Πατάει ξανά γκάζι το DTM!

DTM

Το Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού «τρέχει» στο Νόριζρινγκ σε αγώνα που θα μεταδοθεί LIVE και αποκλειστικά από το NewsAuto.gr!

Advertisement
Advertisement

Μετά από τέσσερις εβδομάδες, οι κινητήρες παίρνουν και πάλι μπρος, στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου της σεζόν. Ομάδες και οδηγοί θα μονομαχήσουν στο σιρκουί του Νόριζρινγκ, αφού το σκηνικό επιστρέφει (μετά την Ουγγαρία) ξανά επί γερμανικού εδάφους.

Πρόκειται για τον μοναδικό αγώνα του συναρπαστικού θεσμού που διεξάγεται μέσα σε δρόμους πόλης, συγκεκριμένα της πανέμορφης Νυρεμβέργης. Εύλογα, οι τοίχοι που βρίσκονται εφιαλτικά κοντά στη μήκους 2.300 μέτρων διαδρομή, αποτελούν πονοκέφαλο καθώς είναι έτοιμοι να τιμωρήσουν κάθε λάθος στον 83 γύρων αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Η εκκίνηση είναι προγραμματισμένη για τις 14.30 ώρα Ελλάδας (η «εκκίνηση» της μετάδοσης του NewsAuto θα είναι στις 14.15) και αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τιτανομαχία των τριών μεγάλων κατασκευαστών που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα: της BMW, της Audi και της Mercedes.

Πρόκειται ένα εκρηκτικό μείγμα που θα σας κρατήσει καθηλωμένους μπροστά από την οθόνη επί μιάμιση ώρα, με ατελείωτες μάχες ρόδα με ρόδα και προφυλακτήρα με προφυλακτήρα, σε ένα θεσμό όπου οι συγκρούσεις είναι συχνές και οι ανατροπές κρατούν τους θεατές σε εγρήγορση μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Οι M4, RS5 και C-Coupe που αποτελούν τους μονομάχους, εφοδιάζονται με V8 κινητήρες απόδοσης 500 ίππων, τους οποίους 23 οδηγοί καλούνται να χαλιναγωγήσουν – καθήκον εξαιρετικά δύσκολο στη στενή διαδρομή του Νόριζρινγκ.

Στη Βουδαπέστη ο Marco Wittmann της BMW Team RMG πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του (σ.σ. είχε επικρατήσει και στην πρεμιέρα του Χόκενχαϊμ), σε έναν αγώνα που ήλεγξε από την αρχή ως το τέλος. Πίσω του όμως έγιναν εκπληκτικές μάχες, με τις διαφορετικές στρατηγικές να ανακατεύουν συνεχώς την τράπουλα, διαμορφώνοντας ανάλογα και την κατάταξη, με τους Miguel Molina (Audi RS5) και Bruno Spengler (BMW M4) συμπληρώνουν στο βάθρο. Τώρα, ενόψει Νόριζρινγκ, τα ερωτήματα είναι πολλά.

Advertisement

Θα δούμε μία νέα παράσταση του Wittmann, του Γερμανού-οδηγού έκπληξη; Θα κάνει το χατ-τρικ η BMW, θα πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη η Audi ή η Mercedes θα εκμεταλλευτεί ξανά τις ιδιαίτερες συνθήκες του αγώνα ανατρέποντας τα εις βάρος της δεδομένα;

Advertisement

Οι πρώην πρωταθλητές Mike Rockenfeller, Mattias Ekstrom, Gary Paffett, Timo Scheider, Martin Tomzcyk και Spengler, θα «απαντήσουν» στο νέο αίμα; Ή μπορούν σε μία τόσο απαιτητική διαδρομή να ξεχωρίσουν οι πρώην οδηγοί της F1 που τρέχουν στο DTM, οι Timo Glock και Vitaly Petrov;

Όλες οι απαντήσεις, στην οθόνη του υπολογιστή σας, στις 14.15 το μεσημέρι της Κυριακής, με τον Πάνο Σεϊτανίδη στην περιγραφή και τον Κώστα Λεώνη στο σχολιασμό του αγώνα.