Live Κίνηση
Περισσότερα
DTM

DTM Νόριζρινγκ: Παρθενική νίκη για Müller

Ελλάδα 15:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

DTM Νόριζρινγκ: Παρθενική νίκη για Müller

DTM

DTM Νόριζρινγκ: Παρθενική νίκη για Müller

DTM

Ο Nico Müller έσπασε επιτέλους το ρόδι στο πλαίσιο του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού, αφού στην 35η συμμετοχή του σε αγώνα του δημοφιλούς θεσμού, πανηγύρισε τη νίκη!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η επιτυχία του 24χρονου ήρθε στον δεύτερο αγώνα του Νόριζρινγκ, που αποτελεί τον τέταρτο γύρο της σεζόν του 2016 για το DTM. Μετά λοιπόν από 72 γύρους στη μήκους μόλις 2.3 χιλιομέτρων αγωνιστική διαδρομή στους δρόμους της Νυρεμβέργης, ο Ελβετός είδε πρώτος την καρό σημαία! Παράλληλα, εξασφάλισε το δύο στα δύο για την Audi, μετά την επιτυχία του Edoardo Mortara στον αγώνα του Σαββάτου (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ).

Ο Müller εκκίνησε τρίτος και χρειάστηκε να φτάσουμε στον 43ο γύρο, για να εκμεταλλευτεί το τέλειο pit stop της ομάδας του, να βρεθεί στην πρωτοπορία και τελικά να παραμείνει εκεί μέχρι τέλους, αμυνόμενος επιτυχώς στις επιθέσεις του Βρετανού Tom Blomqvist (BMW). Η τελική τους διαφορά ήταν μόλις στα έξι δέκατα του δευτερολέπτου.

Advertisement
Advertisement

Το βάθρο ενώπιον 123.500 θεατών σε ένα ακόμα πάρτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο πλαίσιο του DTM, συμπλήρωσε ένας ακόμα οδηγός της βαυαρικής εταιρείας, ο Βέλγος Maxime Martin.

Ακολούθησαν οι Mercedes-Benz των Paul Di Resta και Lucas Auer, με τον Marco Wittmann της BMW να συμπληρώνει την εξάδα. Με αυτό το πλασάρισμα ο τοπικός ήρωας ανέκτησε το προβάδισμα της βαθμολογίας έναντι του όγδοου στον δεύτερο αγώνα του Νόριζρινγκ, Edoardo Mortara. Έχουν 75 και 73 πόντους αντίστοιχα, με τον di Resta να τους πλησιάζει επικίνδυνα, στους 70 βαθμούς.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη στη Κυριακάτικη μάχη του μοναδικού σιρκουί πόλης στο καλεντάρι του DTM:

DTM2016-4Norisring-race2-results640short

Advertisement