Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Χρήστος Χαντζαράς: O Πρωταθλητής 2018 στο Drift μιλάει στο NewsAuto!

Ελλάδα 15:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χρήστος Χαντζαράς: O Πρωταθλητής 2018 στο Drift μιλάει στο NewsAuto!

ΑΓΩΝΕΣ

Χρήστος Χαντζαράς: O Πρωταθλητής 2018 στο Drift μιλάει στο NewsAuto!

ΑΓΩΝΕΣ

To 2018 ήταν μία ακόμα εντυπωσιακή χρονιά για τον Χρήστο Χαντζαρά. Κατέκτησε ξανά τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας στην κατηγορία Pro (διαβάστε περισσότερα σχετικά πατώντας εδώ) ενώ πρωταγωνίστησε σε μάχες με κορυφαίους αθλητές του Drift στο King Of Nations (δείτε περισσότερα εδώ).

Advertisement
Advertisement

Καθώς έπεσε καρό σημαία σε μία ακόμα σεζόν με θετικό πρόσημο, ο Έλληνας drifter μίλησε στο NewsAuto και τον Πάνο Σεϊτανίδη!

Συγχαρητήρια Χρήστο, κατέκτησες έναν ακόμα πανελλήνιο τίτλο. Πως νιώθεις μετά από αυτή την επιτυχία;

Η επιτυχία είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς. Έτσι μετά την φετινή κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος, νιώθω δικαίωση. Τόσο για τις δικές μου προσπάθειες όσο και για την ομάδα μου αλλά και τους χορηγούς που μας εμπιστεύτηκαν!

Advertisement
Advertisement

Φέτος ο τίτλος κρίθηκε στον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Πως είναι να λειτουργείς «υπό πίεση»;

Όταν από έναν αγώνα και μάλιστα βρόχινο κρίνεται όλο το πρωτάθλημα, η πίεση είναι πολύ μεγάλη και οι επιλογές και οι αποφάσεις που πρέπει να παρθούν πρέπει να είναι οι σωστές. Έτσι κάνοντας τις σωστές επιλογές στον «τελικό» όπως αποδείχθηκε της Σπάρτης, ήρθε και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Advertisement

Drift-2018-Rd7-Sparti-Chantzaras-c640

Ποιοι ήταν οι τομείς που έκαναν τη διαφορά και σε οδήγησαν σε αυτή την επιτυχία;

Advertisement

Σίγουρα η σκληρή δουλειά, η προσωπική μου εξέλιξη, η εξέλιξη του αυτοκινήτου μου και οι άνθρωποι που πλαισιώνουν την ομάδα μου. Αυτά είναι το μυστικά για αυτή την φετινή μας επιτυχία!

Drift-2018-Rd7-Sparti-Chantzaras-d640

Ήταν μία σεζόν με εντυπωσιακούς αγώνες, είδαμε και διοργανώσεις όπως το KON με τον Daigo Saito, όλα αυτά ανεβάζουν το επίπεδο του drift στην Ελλάδα; Κι αν ναι, που βρισκόμαστε πάνω κάτω σε σχέση με άλλες χώρες;

Advertisement

Ναι, η αλήθεια είναι πως φέτος είχαμε την τιμή να έχουμε στην χώρα μας τον Daigo Saito, έναν θρύλο της παγκόσμιας drift σκηνής. Ο Ιάπωνας βρέθηκε στον τελικό του Κing Οf Νations, όπου για δεύτερη συνεχή χρόνια η ΟΜΑΕ έφερε στην χώρα μας στην πίστα των Σερρών και την ευχαριστούμε για αυτό! Τέτοιοι αγώνες σίγουρα ανεβάζουν το επίπεδο δυσκολίας και θεάματος, με αποτέλεμα την βελτίωση των αθλητών,των ομάδων και των αυτοκινήτων. Όλα αυτά μαζί έχουν ως αποτέλεσμα να πολλάπλασιαζεται το ενδιαφέρον  και η προσέλευση του κοινού καθώς το θέαμα που τους προσφέρουμε είναι εκπληκτικό.

Drift-2018-Rd7-Sparti-Chantzaras-e640

Όπως σε κάθε μορφή αγώνων, προέκταση του οδηγού είναι το αυτοκίνητό του. Μίλησέ μας για το δικό σου «όπλο».

Το αυτοκίνητο μου ειναι ενα BMW M3 E36 TURBO. Η ιπποδύναμη του είναι στα 750 άλογα, με 91 κιλά ροπής. Τα «έξτρα» στο αυτοκίνητο ειναι παρά πολλά. Σχεδόν όλα τα εργοστασιακά σημεία του έχουν βελτιωθεί ή αντικατασταθεί. Λίγα απο αυτά και ίσως απο τα πιο εμφανή, είναι το full carbon fiber body kit που έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά για το αυτοκίνητο, μειώνοντας πάρα πολύ το βάρος του. Επίσης, το εμπρός σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου έχει αντικατασταθεί από ένα χειροποίητο σύστημα διπλών ψαλιδιών το οποίο μελέτησα και κατασκευάσαμε με την ομάδα μου καταφέρνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα.

chantzaras-portrait-a640

Με ποιους τρόπους θεωρείς ότι βελτιώνεσαι ως οδηγός χρόνο με το χρόνο;

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές επιλογές σε ότι αφορά σε ασφαλείς χώρους προπόνησης. Δηλαδή πίστες που να μπορούμε να προπονηθούμε όπως θα το θέλαμε στην χώρα μας. Παρόλα αυτά η συμμετοχή μου σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις μου έχει προσφέρει πολλά οφέλη και αναφέρομαι στην βελτίωση των οδηγικών ικανοτήτων μου. Καθώς και πολλές, σημαντικές εμπειρίες.

chatzaras-c640

Ποια είναι τα σχέδιά σου για τη συνέχεια;

Για την ερχόμενη σεζόν, αν καταφέρουμε με την βοήθεια των χορηγών μου να καλύψω το οικονομικό κομμάτι, η σκέψη μας είναι να ακολουθήσουμε ένα ολόκληρο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Να δοκιμάσουμε τις δυνατότητες μας εκτός Ελλάδος με στόχο να σηκώσουμε την σημαία μας όσο ψηλότερα μπορούμε!

Actiongraphers - 2_AYA5199-Edit640