Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

BMW M: Τα Safety Car του MotoGP

Ελλάδα 11:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW M: Τα Safety Car του MotoGP

ΑΓΩΝΕΣ

BMW M: Τα Safety Car του MotoGP

ΑΓΩΝΕΣ

Το Division M της BMW είναι ο επίσημος πάροχος, των αυτοκινήτων ασφαλείας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP από το 1999. Για τη σεζόν του 2021, παρουσίασαν τρία νέα μοντέλα και μία μοτοσυκλέτα.

Advertisement
Advertisement

Γνωρίστε τη νέα οικογένεια αυτοκινήτων της BMW M για τα MotoGP. Από την M3 έως την M5 CS

Νέα σπορ εμφάνιση, νέα χρώματα και φώτα έκτακτης ανάγκης είναι οι αλλαγές για το 2021 και αφορούν τα M3 Sedan, M4 Coupe και M5 CS, τα οποία υπάρχουν στον στόλο των Safety cars. Μαζί τους θα ενταχθεί στην ομάδα και το πρώτο μοντέλο M (για τις μοτοσυκλέτες) της BMW Motorrad, την M 1000 RR.

Θα τα δούμε όλα να γιορτάζουν το ντεμπούτο τους στις 28 Μαρτίου στο άνοιγμα της σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στο Κατάρ. Ο στόλος θα ολοκληρωθεί ως το Grand Prix της Πορτογαλίας, που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Απριλίου, όταν τα αυτοκίνητα ασφαλείας M8 Competition Coupe και M8 Competition Gran Coupe, το ιατρικό αυτοκίνητο X5 M και μία ακόμη M 1000 RR θα ενσωματωθούν στον στόλο.

Advertisement
Advertisement

«Τα τρία νέα μας αυτοκίνητα ασφαλείας βασίζονται σε μοντέλα παραγωγής, τα οποία προσφέρουν εξαιρετική απόδοση και δυναμική οδήγηση που τα καθιστούν ιδανικά για εμφάνιση στο MotoGP», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BMW M, Markus Flasch και πρόσθεσε: «Θα… ενωθούν με τη νέα BMW M 1000 RR ως η μοτοσυκλέτα ασφαλείας. Το πρώτο μοντέλο M σε δύο τροχούς έχει αναπτυχθεί μέσω του μηχανοκίνητου αθλητισμού  και θα πληροί τις πιο απαιτητικές απαιτήσεις στην πίστα. Ανυπομονούμε να ανοίξουμε τη σεζόν στο Κατάρ και να δούμε τον νέο μας στόλο σε δράση

Σε σύγκριση με τις εκδόσεις παραγωγής, τα τρία αυτοκίνητα ασφαλείας διαθέτουν μπροστινά φώτα που αναβοσβήνουν (Strobe light), LED φώτα σε μπάρες, ασφάλειες καπό κινητήρα γρήγορης απελευθέρωσης και εξωτερική γενική ασφάλεια ρεύματος έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον, το αυτοκίνητο ασφαλείας M3 Competition Sedan είναι τελειωμένο στο Frozen Grey Dark Metallic και το M4 Competition Coupe στο χρώμα Σάο Πάολο Yellow. Τα δύο έχουν τροποποιημένα συστήματα εξάτμισης, το πίσω κάθισμα αφαιρέθηκε από το δίθυρο μοντέλο, το οποίο έχει τώρα κλωβό ασφαλείας και τέσσερις αγωνιστικές ζώνες.

Advertisement

Το αυτοκίνητο ασφαλείας M5 CS είναι βαμμένο στο μεταλλικό χρώμα Frozen Deep Green και η μοτοσυκλέτα, η οποία η αγωνιστική έκδοση της θα εμφανιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, έχει τα επίσημα χρώματα M.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Μία BMW M850i στα χρώματα της Γερμανικής αστυνομίας

Advertisement

Η BMW M8 Gran Coupe της G-Power έχει έως και 820 ίππους

Πόσο πουλήθηκε η BMW M1 του Paul Walker;