Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Αποφασισμένη η Peugeot TotalEnergies ενόψει της νέας σεζόν

Ελλάδα 21:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποφασισμένη η Peugeot TotalEnergies ενόψει της νέας σεζόν

ΑΓΩΝΕΣ

Αποφασισμένη η Peugeot TotalEnergies ενόψει της νέας σεζόν

ΑΓΩΝΕΣ

Η δεύτερη πλήρης σεζόν της ομάδας ξεκινά σε μία χρονιά που υπόσχεται υψηλής κλάσης ανταγωνισμό.

Advertisement
Advertisement

Η Peugeot TotalEnergies πρόκειται να ξεκινήσει τη σεζόν 2024 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA στις 24-25 Φεβρουαρίου στην επίσημη περίοδο δοκιμών (Prologue), που ακολουθείται από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στις 2 Μαρτίου, τον Qatar 1812km στην πίστα Lusail, με δύο αυτοκίνητα Peugeot 9X8.

Ο στόχος για το αυτοκίνητο #93 που θα οδηγήσουν οι Mikkel Jensen – Nico Muller – Jean-Eric Vergne και το υπ’ αριθ. 94 αυτοκίνητο που θα οδηγείται από τους Paul Di Resta – Loic Duval – Stoffel Vandoorne είναι να αντληθεί γνώση από τα διδάγματα που πήρε η ομάδα την περασμένη σεζόν για να αξιοποιήσει στο έπακρο το Peugeot 9X8 2023, προτού αντικατασταθεί με την έκδοση 2024 στον επόμενο γύρο στην Imola (21 Απριλίου).

Advertisement
Advertisement

Το Κατάρ είναι αυτό από όπου ξεκινά μια συναρπαστική νέα σεζόν για την Peugeot TotalEnergies, με εννέα κατασκευαστές να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα WEC και όχι λιγότερες από 19 συμμετοχές με αυτοκίνητα της κατηγορίας Hypercar.

Ένας αριθμός ρεκόρ σε κάτι που υπόσχεται να είναι μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική και πολύ αμφίρροπη σεζόν.

Με περίπου δέκα ώρες προγραμματισμένου αγώνα στο Lusail International Circuit (μήκους 5,38 χιλιομέτρων), η αυλαία της σεζόν του 2024 του FIA WEC αναμένεται να παρουσιάσει μια σημαντική πρόκληση.

Advertisement

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση σε επίπεδο διάρκειας αγώνα στο φετινό αγωνιστικό ημερολόγιο, η οποία ξεπερνιέται μόνο από τις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Θα είναι μια πραγματική δοκιμασία τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τις μηχανές και τα ελαστικά, καθώς οι θερμές συνθήκες αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο.

Advertisement

Η Peugeot TotalEnergies αντιμετώπισε προκλήσεις σε δύο μέτωπα κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης. Συνέχισε να αναπτύσσει το Peugeot 9X8 του 2023 ακολουθώντας παράλληλα τον απαιτητικό οδικό χάρτη που καθορίστηκε για το Peugeot 9X8 του 2024, προκειμένου να είναι έτοιμο εγκαίρως για την Imola τον Απρίλιο.

Επομένως, με πολύ αποφασιστική και ανταγωνιστική διάθεση, η γαλλική ομάδα ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη σεζόν της στο Κατάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα πληρώματα της Peugeot Sport για το WEC 2024
Επιστροφή στη Monza για την ομάδα Peugeot TotalEnergies
To Peugeot 9X8 αλλάζει για να κερδίζει

Advertisement