Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Alpine: Με υδρογονοκίνητο supercar στο Spa

Ελλάδα 22:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alpine: Με υδρογονοκίνητο supercar στο Spa

ΑΓΩΝΕΣ

Alpine: Με υδρογονοκίνητο supercar στο Spa

ΑΓΩΝΕΣ

Η μάρκα σπορ αυτοκινήτων του Renault Group θα αγωνιστεί γύρω από τα Δάση των Αρδεννών με ένα νέο, καινοτόμο supercar.

Advertisement
Advertisement

Αυτό δε θα είναι άλλο από το πάλαι ποτέ κόνσεπτ Alpenglow που παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι το 2022 και τώρα θα εμφανιστεί ως ένα γνήσιο supercar.

Το νέο supercar της Alpine αναμένεται να δοκιμαστεί πρώτη φορά σε πίστα στις 10 Μαΐου, πριν τον 6ωρο αγώνα αντοχής που θα διεξαχθεί στο Spa-Francorchamps στις 11 Μαΐου.

Ο όρος ριζοσπαστικός δεν αφορά μόνο στην εμφάνισή του, αλλά στη σηματοδότηση μίας νέας εποχής στα αγωνιστικά με κινητήρα υδρογόνου. Μάλιστα, η Alpine υπαινίσσεται ότι είναι πολύ πιθανό να δούμε τέτοιους κινητήρες και στα επιβατικά της.

Advertisement
Advertisement

Το ταξίδι του Alpenglow από ένα κόνσεπτ σε supercar, σηματοδοτεί επίσης τη δέσμευση της γαλλικής μάρκας να εξελίσσει και να προσφέρει εναλλακτικά συστήματα πρόωσης αντί των ηλεκτρικών.

Στόχος της δεν είναι άλλος από το να μη χαθεί το συναίσθημα που προσφέρουν οι θερμικοί κινητήρες στα σπορ αυτοκίνητα και στους αγώνες.

Η Alpine δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Alpenglow, αν και γνωρίζουμε από όταν το γνωρίσαμε ως κόνσεπτ, ότι είναι πιθανό να έχει ηλεκτρική υποβοήθηση.

Advertisement

Ως προς τη σχεδίασή του, η μάρκα σπορ αυτοκινήτων του Renault Group αναφέρει ότι το Alpenglow θα λειτουργήσει ως μία νέα βάση η οποία θα καθορίσει το ντιζάιν της επόμενης γενιάς μοντέλων, αγωνιστικών και επιβατικών, της Alpine.

Σχετικά με το τι θα εμφανιστεί στο Spa, αναμένεται το πραγματικό supercar να μοιάζει αρκετά με το κόνσεπτ του 2022, σύμφωνα με την Alpine. Για την ακρίβεια, εντοπίσαμε τους προβολείς που μοιάζει να έχουν μία σχεδίαση τύπου pixel, ενώ εμφανείς είναι και οι μεγάλες εισαγωγές αέρα χαμηλά.

Advertisement

Από όσα έχουμε πληροφορηθεί, το Alpenglow θα είναι κεντρομήχανο και το βάρος του θα ανέρχεται στα περίπου 1.000 – 1.200 κιλά, όσο δηλαδή το A110. Αρωγός αυτού του αποτελέσματος είναι η έντονη χρήση ανθρακονημάτων, μιας και το βάρος των κυψελών του υδρογόνου είναι σημαντικό.

Με το Alpenglow, η Alpine προετοιμάζει το έδαφος για τους αγώνες του μέλλοντος. Οι οργανωτές του Le Mans, σκοπεύουν να παρουσιάσουν μία νέα κατηγορία με μόνο υδρογονοκίνητα αγωνιστικά, η οποία θα ανοίξει το 2027.

Η Alpine δεν έχει δεσμευτεί να συμμετάσχει, μιας και δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση ως προς αυτό.

Advertisement

Αντίθετα, η μεγάλη υπέρμαχος των κινητήρων υδρογόνου Toyota, έχει ήδη αποκαλύψει το κόνσεπτ GT H2 Racing και σκοπεύει να τρέξει με την πραγματική εκδοχή του στη νέα κατηγορία του Le Mans.