Εκτός προγράμματος WRC το Ακρόπολις; | NewsAuto.gr
ΑΓΩΝΕΣ

Εκτός προγράμματος WRC το Ακρόπολις;

Άσχημα είναι τα νέα που έρχονται από την Κροατία όπου θα συνεδριάσει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, επικυρώνοντας το καλεντάρι του WRC για το 2014. Όπως όλα δείχνουν, ο εθνικός μας αγώνας δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτό…

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Υπήρχε άλλωστε εδώ και μήνες η φημολογία πως το Ράλι Ακρόπολις θα έδινε τη θέση του στο Ράλι Πολωνίας την επόμενη χρονιά, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει πάλι 13 ράλι. Όλα δείχνουν πως αυτή η εξέλιξη αποτελεί επιλογή του promoter του πρωταθλήματος και όχι των ομάδων και των οδηγών που έχουν πολλάκις εκφράσει την αγάπη τους για το θρυλικό ελληνικό αγώνα.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του επικεφαλής της Volkswagen Motorsport, Jost Capito, που μιλώντας στο βρετανικό περιοδικό Autosport έδωσε και κοινωνική διάσταση στο θέμα: «Το Ράλι Πολωνίας ήταν ένας πολύ καλός αγώνας την τελευταία φορά που διοργανώθηκε και δεν βρίσκω κάποιο λόγο γιατί να μην είναι στο καλεντάρι. Από την άλλη όμως, δεν νομίζω πως είναι καλό να είναι εκτός η Ελλάδα. Πρόκειται για ένα θρυλικό αγώνα. Ήταν πάντα ένα καλό ράλι, μία μεγάλη πρόκληση για την οποία οι οδηγοί ανυπομονούν όλη τη σεζόν. Ειδικά δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί τώρα στην Ελλάδα, όλοι της παίρνουν τα πάντα. Σε ανθρώπινο επίπεδο, δεν ξέρω πως αυτή η χώρα θα επιβιώσει αν συνεχώς ο λαός χάνει όσα έχει. Είναι πολύ περήφανοι άνθρωποι και αν τους πάρεις τα πάντα – μαζί και την περηφάνια τους, δεν ξέρω πως θα ανακάμψουν».

Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Γερμανό και στο περιθώριο του φετινού Ράλι Ακρόπολις, όπου μας ξεκαθάρισε πως η ομάδα του θα πιέσει όσο μπορεί τους χορηγούς της για να αποτρέψει την έξοδο του αγώνα μας από το καλεντάρι. Όπως όλα δείχνουν, αυτό δεν ήταν αρκετό.

Ας ελπίσουμε να υπάρξει κάποια ανατροπή της τελευταίας στιγμής που να δικαιολογεί και το ερωτηματικό στον τίτλο.

Log In or Create an account