Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

24h Le Mans: Toyota και Alonso πανηγύρισαν και φέτος

Ελλάδα 4:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

24h Le Mans: Toyota και Alonso πανηγύρισαν και φέτος

ΑΓΩΝΕΣ

24h Le Mans: Toyota και Alonso πανηγύρισαν και φέτος

ΑΓΩΝΕΣ

Οι Fernando Alonso, Sebastien Buemi και Kazuki Nakajima πανηγύρισαν και στον φετινό 24ωρο αγώνα του Μαν για λογαριασμό της Toyota.

Advertisement
Advertisement

Για την ιαπωνική ομάδα που είναι η μοναδική εργοστασιακή στην κατηγορία LMP1, η νίκη ήταν εύκολη υπόθεση – εξ ου και το 1-2 με τον πλησιέστερο αντίπαλο έξι γύρους πίσω. Όμως ανάμεσα στα δύο TS050 Hybrid υπήρχε μάχη και ανατροπές.

Το #7 με τους Kamui Kobayashi, Jose Maria Lopez και Mike Conway φαινόταν πως είχε το πάνω χέρι, ήταν άλλωστε περισσότερα από δύο λεπτά μπροστά. Όμως περίπου μία ώρα πριν το φινάλε, ήρθε το δράμα για το εν λόγω πλήρωμα.

Ενώ ο Lopez ήταν πίσω από το τιμόνι, μπήκε στα pit γιατί η ομάδα του υποπτευόταν πως υπήρχε κλατάρισμα του εμπρός δεξιά ελαστικού. Ωστόσο, αποδείχθηκε πως ήταν το πίσω δεξιά που έπρεπε να αλλαχθεί, με τον Αργεντίνο να επιστρέφει ξανά στα pit με αργό ρυθμό.

Advertisement
Advertisement

Τελικά βρέθηκε 50 δευτερόλεπτα πίσω από το #8 του Nakajima αλλά παρότι πίεσε, τελικά στο πέσιμο της καρό σημαίας η μεταξύ τους διαφορά ήταν στα 16 δευτερόλεπτα. Αυτή η επιτυχία σφράγισε και τον τίτλο στη σεζόν 2018-2019 για τους Alonso/Buemi/Kobayashi.

Advertisement

Advertisement

Το βάθρο συμπλήρωσε το #11 BR Engineering BR1 της SMP Racing με τους Stoffel Vandoorne, Mikhail Aleshin, Vitaly Pertrov.

Advertisement

Στην κατηγορία LMP2 τη νίκη πανηγύρισαν οι Nicolas Lapierre, Pierre Thiriet και Andre Negrao για λογαριασμό της Singatech Alpine, με το #36 Oreca. Ήταν στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης και υπερασπίστηκαν επιτυχώς την περυσινή τους επιτυχία.

Στην κατηγορία GTE Pro επιβλήθηκε η Ferrari, για πρώτη φορά από το 2014! Η ιταλική ομάδα είδε τους James Calado, Alessandro Pier Guidi και Daniel Sera να βλέπουν πρώτοι την καρό σημαία με την #51 AF Corse 488 GTE.

Τέλος στην GTE Am ήταν το ιδιωτικό Ford GT της Keating Motorsport με τους Ben Keating, Jeroen Bleekemolen και Felipe Fraga.