Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

24h Le Mans: Η σύγκρουση Toyota/Audi (video)

Ελλάδα 21:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

24h Le Mans: Η σύγκρουση Toyota/Audi (video)

ΑΓΩΝΕΣ

24h Le Mans: Η σύγκρουση Toyota/Audi (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Γεμάτος απρόοπτα ήταν ο φετινός 24ωρος αγώνας του Mans και ένα από αυτά αφορούσε σύγκρουση… γιγάντων!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Στην κορυφαία κατηγορία του θρυλικού αγώνα αντοχής, την LMP1, φέτος είχαμε τρεις μεγάλους κατασκευαστές: την Porsche που επέστρεψε, την Toyota και την Audi. Οι δύο τελευταίες, είδαν πρωτότυπα τους να συγκρούονται όταν άρχισε να βρέχει στη Γαλλία.

Το συμβάν έλαβε χώρα μιάμιση ώρα μετά την εκκίνηση στο σιρκουί του Σαρθ. Ο Nicolas Lapierre με το Toyota TS040 Hybrid #8 έχασε τον έλεγχο φτάνοντας σε σημείο με πολλά μαζεμένα νερά, χτύπησε στις μπαριέρες και μετά παρέσυρα και το Audi R18 E-Tron Quattro #3 του Marco Bonanomi. Στη συνέχεια πάνω στο γερμανικό πρωτότυπο έπεσε και η GTE Am AF Corse Ferrari του Sam Bird.

Advertisement
Advertisement

Από τους τρεις προαναφερθέντες, μόνο ο 30χρονος Γάλλος κατάφερε να συνεχίσει, αφού κατάφερε να φτάσει στα pit όπου οι μηχανικοί της Toyota επιδιόρθωσαν τις ζημιές και τον επανέφεραν στον αγώνα έχοντας χάσει μόνο δύο γύρους (πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας). Ο 29χρονος Ιταλός της Audi αλλά και ο Βρετανός της Ferrari, τέθηκαν εκτός μάχης.

Στο δεύτερο video μπορείτε να δείτε τα ατυχήματα από on board κάμερες αλλά και τις αντιδράσεις του Bonanomi και των μηχανικών της Toyota.