Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Με 100 συμμετοχές η Ανάβαση Διονύσου 2017!

Ελλάδα 1:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 100 συμμετοχές η Ανάβαση Διονύσου 2017!

ΑΓΩΝΕΣ

Με 100 συμμετοχές η Ανάβαση Διονύσου 2017!

ΑΓΩΝΕΣ

Η ώρα της Ανάβασης Διονύσου πλησιάζει και τα ευχάριστα νέα έρχονται από την πλούσια λίστα συμμετοχών που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό! Κι αυτό, μόλις στη δεύτερη χρονιά της σύγχρονης ιστορίας του αγώνα, ο οποίος αναβίωσε πέρυσι έπειτα από 40 χρόνια, έχοντας διεξαχθεί για τελευταία φορά το 1976.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Έχουν απομείνει μόνο οι τελευταίες πινελιές, ώστε η διαδρομή της Ανάβασης Διονύσου να υποδεχθεί αγωνιζόμενους και θεατές που αναμένεται να κατακλύσουν την ανατολική πλευρά της Πεντέλης στις 29-30 Απριλίου.

Αποτελεί τον 2ο φετινό αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων και το ενδιαφέρον από πλευράς θεατών αναμένεται μεγάλο. Κυρίως επειδή τελείται πολύ κοντά στην Αθήνα, σε μια κεντρική περιοχή με πολυάριθμο πληθυσμό και σε διαδρομή που είναι, λιγότερο ή περισσότερο, γνωστή στην πλειονότητα των κατοίκων της Αττικής, ανεξάρτητα από τη σχέση τους με το Μηχανοκίνητο Αθλητισμό.

Advertisement
Advertisement

Ο χώρος των πιτς, όπου θα στηθούν τα σέρβις των ομάδων βρίσκεται μέσα στον οικισμό Ανατολή Νέας Μάκρης, στο τελείωμα του οποίου με κατεύθυνση προς Διόνυσο βρίσκεται η Αφετηρία της Ανάβασης, η οποία ολοκληρώνεται μετά από 5,5 χιλιόμετρα στον Άγιο Πέτρο.

Σε ότι αφορά στη διασπορά των συμμετεχόντων ανά κατηγορία, τα Ιστορικά αυτοκίνητα θα έχουν την τιμητική τους στο Διόνυσο, με 25 οδηγούς να είναι παρόντες στη μάχη για τη νίκη. Οι Ομάδες Α και Ε συγκέντρωσαν από 21 συμμετοχές, ενώ στην Ομάδα Ν και στη Formula Saloon θα αγωνιστούν 19 και 14 συμμετέχοντες αντίστοιχα.

Το καθαρά αγωνιστικό μέρος θα ξεκινήσει το Σάββατο 29 Απριλίου, όταν και έχουν προγραμματιστεί ο Τεχνικός Έλεγχος των οχημάτων και οι Χρονομετρημένες Δοκιμές. Όπως είναι φυσικό, η δραστηριότητα θα κορυφωθεί την Κυριακή 30 Απριλίου με τα δύο αγωνιστικά σκέλη που θα ορίσουν και την έκβαση του αγώνα σε επίπεδο αποτελεσμάτων. Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα ξεκινήσει και τις δύο ημέρες στις 10:00, ενώ η διαδρομή θα κλείσει για τους θεατές και στις δύο περιπτώσεις μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 09:00

Advertisement

Δείτε εδώ το preview της φετινής Ανάβασης Διονύσου και πατώντας εδώ, μία ιστορική αναδρομή σε αυτή.