Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Το ελληνικό χρώμα του Ράλι Ακρόπολις

Ελλάδα 13:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ελληνικό χρώμα του Ράλι Ακρόπολις

ΑΓΩΝΕΣ

Το ελληνικό χρώμα του Ράλι Ακρόπολις

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά από δέκα χρόνια, το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει φέτος στο ημερολόγιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι, με 19 πληρώματα να δηλώνουν συμμετοχή για τον σκληρό εθνικό μας αγώνα (ενώ υπάρχουν και επτά πληρώματα που θα ακολουθήσουν όλο τον αγώνα). Θα πάρουν εκκίνηση κανονικά όπως όλοι οι συμμετέχοντες από το Ζάππειο Μέγαρο το απόγευμα της Πέμπτης αλλά δεν θα ακολουθήσουν πιστά όλο το πρόγραμμα του αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, θα αγωνιστούν στις τέσσερις πρώτες ειδικές διαδρομές του Σαββάτου 26 Μαΐου (Κλένια-Μυκήνες, Γυμνό, Κεφαλάρι και Ζήρια) και στις πέντε ειδικές διαδρομές της Κυριακής 27 Μαΐου (Αγ. Θεόδωροι 1&2, Νέα Πίσια 1&2, Power Stage – Νέο Λουτράκι) στις οποίες θα εκκινούν έπειτα από τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο Ράλι Ακρόπολις για το WRC.

Advertisement
Advertisement

Ο διήμερος αγώνας θα έχει έναν νικητή, αλλά η βαθμολογία για το πρωτάθλημα θα είναι ξεχωριστή για κάθε ημέρα. Έτσι, τα πληρώματα που θα εγκαταλείψουν το Σάββατο, θα έχουν τη δυνατότητα να επανεκκινήσουν την Κυριακή, πράγμα που εξασφαλίζει όσο το δυνατόν περισσότερη δράση για όσους από εσάς τιμήσετε τα ελληνικά βουνά!

Τελευταία φορά που το Ράλι Ακρόπολις προσμέτρησε στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν το 2000, όταν οι Γιάννης Παπαδημητρίου – Νίκος Πετρόπουλος με ένα Subaru Impreza WRC επικράτησαν σε εθνικό επίπεδο, κατακτώντας παράλληλα τη 10η θέση στη γενική κατάταξη του αγώνα.