Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Στη Volkswagen o Latvala!

Ελλάδα 23:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στη Volkswagen o Latvala!

ΑΓΩΝΕΣ

Στη Volkswagen o Latvala!

ΑΓΩΝΕΣ

Λίγο μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης της Ford από το WRC, επισημοποιήθηκε η μετακίνηση του Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα στη Volkswagen για το 2013! Οι δύο πλευρές βρίσκονταν καιρό σε συζητήσεις, με τον Φινλανδό να φέρεται πως βρισκόταν σε δίλημμα αν και όλα έδειχναν πως θα έλεγε το «ναι» στη γερμανική ομάδα. Η απόφαση της Ford να διακόψει την εργοστασιακή της εμπλοκή στο σπορ, απλά έκανε την απόφαση του Λάτβαλα πιο εύκολη.

Advertisement
Advertisement

Ο 27χρονος θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον Σεμπαστιέ Οζιέ, σε ένα εκρηκτικό δίδυμο που μαρτυρά την επιθυμία της VW να κατακτήσει άμεσα τη κορυφή του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.

Με όπλο το Polo R WRC, υψηλό μπάτζετ και τη καθοδήγηση του Κάρλο Σάινθ που έχει ηγετικό ρόλο στην ομάδα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα οδηγώ το Polo R WRC στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η γεμάτη αποφασιστικότητα προσέγγιση της Volkswagen με έπεισε να αποδεχθώ αυτή τη πρόκληση. Τα χρόνια στη Ford υπήρξαν πολύτιμα για μένα και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι με βοήθησαν – δεν μου ήταν εύκολο να πω αντίο. Ταυτόχρονα, βλέπω αυτή την αλλαγή σαν ένα προσωπικό νέο ξεκίνημα. Πήρα αυτή την απόφαση με στόχο να κάνω ένα βήμα προς τα εμπρός, σε ότι αφορά στην επίτευξη του μεγάλου μου στόχου: τη κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου με τη Volkswagen», δήλωσε ο Λάτβαλα.

Advertisement
Advertisement

Ο Λάτβαλα έχει λάβει μέρος σε 105 ράλι και έχει κερδίσει 7 από αυτά. Έχει στο ενεργητικό του 7 παρουσίες στο βάθρο και 204 κερδισμένες ειδικές διαδρομές. Έκανε ντεμπούτο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι το 2002 στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ η πρώτη του συμμετοχή με World Rally Car ήταν το 2003, στο Ράλι Ακρόπολις, με Ford Focus RS WRC 02.

Το 2007 ήταν η πρώτη του πλήρης σεζόν εμπλοκής στο θεσμό, με τη Stobart Ford ενώ από την επόμενη χρονιά έγινε μέλος της εργοστασιακής ομάδας.
[nggallery id=537]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!