Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Στη Sauber το 2013 ο Hulkenberg

Ελλάδα 18:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Sauber το 2013 ο Hulkenberg

ΑΓΩΝΕΣ

Στη Sauber το 2013 ο Hulkenberg

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες όπου οι φήμες προδίκαζαν την εξέλιξη των πραγμάτων, η Sauber ανακοίνωσε τελικά τη συνεργασία της με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ. Αυτή αφορά μονοετές συμβόλαιο, μόνο για τη σεζόν του 2013! «Παρακολουθούμε καιρό τώρα τον Νίκο και οι εμφανίσεις του ήταν άκρως πειστικές. Τόσο όταν ήταν στο GP2 όσο και στα χρόνια του στη Formula 1. Προφανές highlight ήταν η pole position που πήρε το 2010 στη Βραζιλία, υπό μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Έδειξε πως μπορεί να εκμεταλλευτεί όποια ευκαιρία προκύψει. Όμως αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι. Το άλλο αφορά τη συστηματική ομαδική δουλειά κι αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο επίσης του έχουμε εμπιστοσύνη. Είμαι σίγουρη πως ταιριάζει στην ομάδα της Sauber. Ανυπομονούμε να ξεκινήσει η συνεργασία μας», δήλωσε σχετικά η επικεφαλής της ελβετικής ομάδας, Μονίσα Κάλτενμπορν.

Advertisement
Advertisement

Από τη πλευρά του, ο 25χρονος Γερμανός δήλωσε: «Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τη Sauber, μία ανταγωνιστική ομάδα. Αλλά και μία ομάδα όπου νεαροί οδηγοί έχουν επανειλημμένα πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις. Θέλω να κάνω το ίδιο. Είμαι σίγουρος πως μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Προς το παρόν όμως, είμαι επικεντρωμένος στην εργασία μου ως μέλος της Force India, την οποία και θα ήθελα να ευχαριστήσω που μου έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψω στη Formula 1».

Ο Χούλκενμπεργκ ήταν άκρως επιτυχημένος στις μικρότερες κατηγορίες, σαρώνοντας στο A1 GP και την Ευρωπαϊκή F3. Πήρε τον τίτλο και στο GP2 το 2009, επίτευγμα που το 2010 τον έφερε στη Formula 1 και τη Williams. Με αυτή πανηγύρισε μία pole position, μάζεψε 22 βαθμούς και είχε ως καλύτερο αποτέλεσμα την έκτη θέση στην Ουγγαρία.

Το 2011 δεν βρήκε θέση επίσημου οδηγού και περιορίστηκε σε ρόλο δοκιμαστή στη Force India. Φέτος η Ινδική ομάδα του εμπιστεύτηκε ένα από τα μονοθέσια της και δικαιώθηκε για αυτό. Ο Γερμανός είναι στη δωδέκατη θέση της βαθμολογίας, με 49 πόντους στο ενεργητικό του. Καλύτερος του τερματισμός, ήταν η τέταρτη θέση στο Βέλγιο.

Advertisement
Advertisement

Όσο για τον teammate του, θα ανακοινωθεί… αργότερα όπως μας είπε η Sauber. Κι εκεί όμως, δεν περιμένουμε εκπλήξεις. Αν ο Καμούι Κομπαγιάσι εξασφαλίσει χορηγία, τότε θα διατηρήσει τη θέση του. Αν όχι, θα αντικατασταθεί από τον Μεξικανό Εστεμπάν Γκουτιέρεζ.[nggallery id=893]