Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Στηρίξτε το Ράλι Ακρόπολις!

Ελλάδα 15:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στηρίξτε το Ράλι Ακρόπολις!

ΑΓΩΝΕΣ

Στηρίξτε το Ράλι Ακρόπολις!

ΑΓΩΝΕΣ

Πριν από μερικές ημέρες η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού ανακοίνωσε το καλεντάρι του WRC για το 2013. Η χώρα μας και το Ράλι Ακρόπολις, βρίσκονται ξανά στη μαγική λίστα, με τον εθνικό μας αγώνα να διεξάγεται από 30 Μαΐου έως 2 Ιουνίου, με επίκεντρο ξανά το Λουτράκι. Ωστόσο, αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν, είναι πως κινδυνέψαμε να μείνουμε εκτός. Το NewsAuto επικοινώνησε με τον Παύλο Αθανασσούλα, μέλος της οργανωτικής επιτροπής και promoter του Ράλι Ακρόπολις , που μας παρουσίασε τα βήματα που έγιναν έως τώρα.

Advertisement
Advertisement

«Τους τελευταίους μήνες είχαν κυκλοφορήσει πολλά αρνητικά σενάρια που έλεγαν πως οι πιθανότητες να μείνουμε εκτός προγράμματος το 2013, ήταν πολύ μεγάλες. Κι αυτό λόγω της οικονομικής κρίσης. Μία αντιπροσωπία της παγκόσμια ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένων της Μισέλ Μουτόν και του Γιάρμο Μάχονεν, βρέθηκε στην Ελλάδα πριν από λίγο καιρό. Προσπαθήσαμε και τους πείσαμε πως και θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε τον αγώνα. Μάλιστα, η φετινή άρτια διοργάνωση του, αφαίρεσε και τη κίτρινη κάρτα που είχαμε δεχθεί τη προηγούμενη χρονιά λόγω της απειθαρχίας των θεατών. Πήραμε λοιπόν άριστα στην ασφάλεια, την οργάνωση, το μάρκετινγκ, τη προβολή του αγώνα», μας είπε ο Κος Αθανασσούλας.

Πήραμε λοιπόν το πράσινο φως και η μπάλα είναι πλέον στο δικό μας γήπεδο. Τον περασμένο Μάιο, παρότι η χώρα βρισκόταν ήδη βαθιά στη κρίση, κατά γενική ομολογία ο αγώνας ήταν τόσο καλά στημένος, το service park στο Λουτράκι τόσο πλούσιο σε event και άρτιο σε εικόνα, που απορούσες πως οι διοργανωτές τα είχαν καταφέρει. Τώρα καλούνται να κάνουν μία ακόμα υπέρβαση. Χρειάζονται όμως και αρωγούς στη προσπάθεια αυτή.

«Έχουμε ήδη προσεγγίσει χορηγούς και εταιρείες που παραδοσιακά μας στηρίζουν και περιμένουμε την απάντηση του κράτους. Έχουμε συναντήσει ήδη τη κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και τον κύριο Γιάννη Ιωαννίδη και περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο να μας επιβεβαιώσουν πως ο ΟΠΑΠ θα στηρίξει τον αγώνα – όπως άλλωστε όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα της Ελλάδας. Όταν αυτό επιβεβαιωθεί στο μέγεθος που ζητήσαμε, δηλαδή στο 20% των οικονομικών απαιτήσεων του αγώνα, θα μπορούμε να πούμε πως θα τα καταφέρουμε ξανά.  Άλλωστε η χώρα μας θα κερδίσει πολύ περισσότερα από τη διεξαγωγή του Ράλι Ακρόπολις. Μετά από σχετικές έρευνες, υπολογίζουμε πως τις ημέρες του αγώνα ξοδεύτηκαν στη περιοχή 8 εκατομμύρια ευρώ. Και παράλληλα, η Ελλάδα παίρνει διαφημιστική προβολή ανοίγοντας παράθυρο στον κόσμο μέσω της τηλεοπτικής κάλυψης, των δέκα εκατομμυρίων δολαρίων», τόνισε ο Παύλος Αθανασσούλας.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που μένει, είναι η πολιτεία να κάνει το χρέος της κι εκτός από τη στήριξη αθλημάτων και διοργανώσεων που περισσότερο γεννούν βία παρά θέαμα, να στηρίξει και τον καλύτερο σύμφωνα με πολλούς αγώνα στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.
[nggallery id=670]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)