Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Πρώτη γεύση από Ελλάδα για Kubica

Ελλάδα 10:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρώτη γεύση από Ελλάδα για Kubica

ΑΓΩΝΕΣ

Πρώτη γεύση από Ελλάδα για Kubica

ΑΓΩΝΕΣ

Ένα από τα πρόσωπα που αναμένεται να τραβήξουν τα βλέμματα στο φετινό Ράλι Ακρόπολις, είναι δίχως καμία αμφιβολία ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα! Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

O Πολωνός πρώην οδηγός της Formula 1, είχε ένα τρομακτικό ατύχημα πριν από δύο στο Ράλι Ronde di Andora στην Ιταλία. Μία μπαριέρα διαπέρασε το Skoda Fabia που οδηγούσε, προκαλώντας του εκτεταμένα τραύματα. Ακόμα και τώρα, ο 28χρονος δεν έχει ανακτήσει την πλήρη λειτουργικότητα του δεξιού του χεριού.

Προσπαθεί όμως να επιστρέψει σε κορυφαίο επίπεδο, μετά τα τοπικά ράλι, δοκίμασε τις δυνάμεις του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC), τώρα και στο Παγκόσμιο (WRC). Οδηγώντας ένα ειδικά διαμορφωμένο Citroen DS3 RRC της κατηγορίας WRC2, έκανε ντεμπούτο στη Πορτογαλία και αυτές τις ημέρες, δοκιμάζεται στα ελληνικά βουνά.

Μετά τις πρώτες του δοκιμές, ο Κούμπιτσα δήλωσε: «Το Ράλι Ακρόπολις είναι ένας πολύ απαιτητικός αγώνας. Βρισκόμαστε εδώ για πρώτη φορά, είναι δύσκολα, αλλά γνώριζα από πριν τι να περιμένω. Η διαδρομή είναι σκληρή με μεγάλες πέτρες, κάτι που δυσκολεύει το αυτοκίνητο. Κάναμε μερικά περάσματα, απλώς για να δούμε εάν το αυτοκίνητο είναι όπως πρέπει για τον αγώνα. Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε εμπειρία. Θα οδηγήσουμε ήρεμα, προσπαθώντας να αποφεύγουμε τα προβλήματα».

Advertisement
Advertisement