Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Προβληματισμός για Μπαχρέιν

Ελλάδα 16:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προβληματισμός για Μπαχρέιν

ΑΓΩΝΕΣ

Προβληματισμός για Μπαχρέιν

ΑΓΩΝΕΣ

Ολοένα αυξάνεται η ανησυχία σχετικά με το επικείμενο γκραν πρι του Μπαχρέιν. Η Formula 1 αναμένεται να επισκεφτεί το μικρό βασίλειο στις 22 του μήνα αλλά η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί εκεί, περιπλέκει τα πράγματα. Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται  τα περιστατικά βίας το ίδιο και συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που υποστηρίζουν πως και φέτος, η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν πρέπει να επισκεφτεί τη Μανάμα.

Advertisement
Advertisement

«Υπάρχει αναβρασμός και δεν έχει λογική να πας σε μία χώρα έτοιμη να εκραγεί. Το να γίνει αγώνας της Formula 1 εκεί, θα είναι κακό για την εικόνα του σπορ», υποστήριξε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Ντέιμον Χιλ.

Ωστόσο, ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1, o Bernie Ecclestone, δηλώνει κατηγορηματικά πως ο αγώνας θα γίνει κανονικά ενώ την ίδια θέση έχει και η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Παρακολουθούμε και αξιολογούμε τις εξελίξεις στο Μπαχρέιν. Βρισκόμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με ανώτατες αρχές, τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές πρεσβείες και φυσικά τους υπεύθυνους της πίστας αλλά και την εταιρεία που κατέχει τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ. Η FIA καλείται να εγγυηθεί την ασφάλεια στον αγώνα αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω αντίστοιχων διαβεβαιώσεων από τις τοπικές αρχές. Σε αυτό τον τομέα, έχουμε πολλάκις δεχθεί διαβεβαιώσεις από τις αρχές στο Bahrain πως σε ότι αφορά στην ασφάλεια, όλα είναι υπό έλεγχο», σχολίασε εκπρόσωπος της παγκόσμιας ομοσπονδίας στο Reuters.

Advertisement
Advertisement