Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Κόντρα στον άνεμο…

Ελλάδα 7:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κόντρα στον άνεμο…

ΑΓΩΝΕΣ

Κόντρα στον άνεμο…

ΑΓΩΝΕΣ

H προτελευταία ημέρα χειμερινών δοκιμών εξέλιξης για τον Σεμπάστιαν Φέτελ σημαδεύτηκε από τη κακοκαιρία που επηρέασε το πρόγραμμά του. Ο Γερμανός έχασε χρόνο το πρωί αλλά το απόγευμα κάλυψε ένα αρκετά γεμάτο πρόγραμμα που περιελάμβανε πειραματισμούς στο στήσιμο της RB9 και αξιολόγηση κάποιων νέων λύσεων. Τελικά σημείωσε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο.

Advertisement
Advertisement

«Δεν έκανα πολλούς γύρους σήμερα αλλά για να είμαι ειλικρινής, ο καιρός δεν ήταν καλός και με δυσκόλευε πολύ ο δυνατός αέρας», σχολίασε ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. «Είχε και κρύο. Τα ελαστικά δεν λειτουργούσαν σωστά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και νομίζω πως αυτό ήταν πρόβλημα το οποίο αντιμετώπισαν όλοι – να δυσκολεύονται να πάρουν τα μέγιστα από τα ελαστικά τους για περισσότερους από έναν γύρους. Είναι δύσκολο υπό αυτές τις συνθήκες να αξιολογήσεις όσα δοκιμάζεις αλλά και να αντιληφθείς που βρίσκεσαι σε σχέση με τον ανταγωνισμό».

O συντονιστής μηχανολογίας της Red Bull Racing, Άντι Ντάμπερουμ πρόσθεσε: «Άλλη μία φορά πρωταγωνιστής ήταν ο καιρός. Το πρωί οι συνθήκες δεν ήταν πολύ καλές, άρα όλοι ξεκινήσαμε ουσιαστική δουλειά με καθυστέρηση. Η πίστα γλιστρούσε πολύ και λόγω της απουσίας των ισχυρών ανέμων που είχαμε χθες, παρέμενε βρεγμένη όλο το πρωί. Αυτό είχε αποτέλεσμα να είμαστε διχασμένοι ανάμεσα στην ανάγκη χρήσης ενδιάμεσων ελαστικών ή ελαστικών για ακραίες καιρικές συνθήκες. Κατά κάποιο περίεργο τρόπο, τα παραπάνω μας βοήθησαν αφού είχαμε κάποια εξαρτήματα που θέλαμε να δοκιμάσουμε και οι συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες μας έδωσαν τον απαιτούμενο χρόνο στο γκαράζ για να τα ενσωματώσουμε στο μονοθέσιο μας, χωρίς να χάσουμε πολύ χρόνο. Το απόγευμα είχαμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε και σλικ ελαστικά αλλά ο αέρας είχε δυναμώσει κι όπως ακριβώς συνέβη χθες με τον Mark, έκανε τη ζωή του Σεμπάστιαν δύσκολη. Κάναμε όμως αρκετή δουλειά σήμερα, ειδικά συλλέγοντας δεδομένα σχετικά με λύσεις που θέλαμε να δοκιμάσουμε. Αύριο ο καιρός αναμένεται πολύ καλύτερος, με θερμοκρασία στους 14 βαθμούς».

Τη τρίτη ημέρα δοκιμών στη Βαρκελώνη, ο Φέτελ θα δώσει ξανά τη θέση του στον Μαρκ Ουέμπερ.
[nggallery id=1973]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement