Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η παρουσίαση της Mercedes W04 (updated)

Ελλάδα 23:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η παρουσίαση της Mercedes W04 (updated)

ΑΓΩΝΕΣ

Η παρουσίαση της Mercedes W04 (updated)

ΑΓΩΝΕΣ

Δύο ώρες μετά τις πρώτες εικόνες που είδατε οι αναγνώστες του NewsAuto, η Mercedes πραγματοποίησε τα επίσημα αποκαλυπτήρια της W04, τα οποία επίσης σας προσφέραμε σε live streaming. Αυτή έγινε στη Νότια Ισπανία και την πίστα της Χερέθ ντε λα Φροντέρα όπου λίγο νωρίτερα πραγματοποιήθηκε το shakedown. Πίσω από το τιμόνι των ασημί βελών θα είναι φέτος οι Νίκο Ρόσμπεργκ και Λιούις Χάμιλτον που ήταν αυτοί που τράβηξαν και το σεντόνι που κάλυπτε το νέο τους όπλο.

Advertisement
Advertisement

Η νέα W04 χρησιμοποιεί φυσικά κινητήρα Mercedes και ελαστικά Pirelli. Επίσης το σύστημα KERS του μονοθεσίου έχει εξελιχθεί στην έδρα της γερμανικής εταιρείας που βρίσκεται στο Μπράκλεϊ της Βρετανίας.

Στην ομάδα έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στο επιτελείο με τον ρόλο του αγωνιστικού διευθυντή Ρος Μπρον να είναι υπό αμφισβήτηση. Την ίδια στιγμή ο Νίκι Λάουντα έχει αναλάβει ρόλο μη εκτελεστικού αντιπροέδρου και ο Τότο Γουλφ ρόλο διευθυντή αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes. Το ρόλο δηλαδή του Νόρμπερττ Χάουγκ που μετά από 20 χρόνια συνεργασίας απομακρύνθηκε από την εταιρεία πληρώνοντας το μάρμαρο για την υστέρηση της ομάδας πέρυσι. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ πέρυσι κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά για λογαριασμό της Mercedes στην Κίνα αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.[nggallery id=1708]

Είναι όμως συγκρατημένα αισιόδοξος ενόψει της νέας σεζόν: «Νιώθω αυτοπεποίθηση αλλά δε νομίζω ότι θα ξεκινήσουμε τη χρονιά όπως πέρυσι διαθέτοντας ένα από τα ταχύτερα μονοθέσια. Η διαφορά μας από τα κορυφαία μονοθέσια στο τέλος της περσινής χρονιάς ήταν μεγάλη και στόχος μας φέτος είναι να μειώσουμε αυτή τη διαφορά. Εκτός αυτού απαιτείται και σημαντική αλλαγή στο ρυθμό βελτίωσης όπου πέρυσι αντιμετωπίσαμε το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η αίσθηση μου μετά τα πρώτα χιλιόμετρα σήμερα το πρωί είναι εξαιρετική. Όλα κύλησαν βάσει σχεδίου, πήγαν καλά και μπόρεσα να πιέσω από την πρώτη στιγμή. Το μονοθέσιο είναι καλά ζυγισμένο ανυπομονώ αύριο να έχω μια πλήρη μέρα δοκιμών. Έχουμε σίγουρα κάνει μεγάλο βήμα το χειμώνα. Η ομάδα δουλεύει καλύτερα τώρα στο εργοστάσιο και όλα έχουν βελτιωθεί».

Advertisement
Advertisement

Όπως ήταν εύλογο, τα βλέμματα στράφηκαν στον Χάμιλτον, αφού η μεταγραφή του αποτέλεσε τη σημαντικότερη μετακίνηση των τελευταίων ετών.

O 28χρονος Βρετανός πιλότος, μιλώντας για τη νέα του ομάδα και το τι περιμένει από την W04 τόνισε μεταξύ άλλων: “Δεν έχω ιδέα για το που μπορεί να βρίσκεται το νέο μας μονοθέσιο σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Έχω δει κάποια δεδομένα αεροδυναμικής απόδοσης υπάρχει σημαντική βελτίωση σε σχέση με πέρυσι αλλά όπως και να έχει το νέο μονοθέσιο είναι βελτίωση του περσινού. Η φετινή χρονιά για μένα είναι κυρίως μια χρονιά προσαρμογής στην ομάδα, δημιουργίας γερών σχέσεων και εξέλιξης του μονοθεσίου προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει να αποδώσουμε σαν ομάδα και εγώ δεν μπορώ να κάνω θαύματα από μόνος μου. Θα δουλέψω όσο πιο σκληρά μπορώ με την ομάδα για να προοδεύσουμε. Στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε καλύτεροι από πέρυσι.  Παρότι η ομάδα σημείωσε μια νίκη το 2012 δεν ήταν μια καλή χρονιά. Φέτος θα πάμε βήμα -βήμα. Να τερματίσουμε στον πρώτο αγώνα, να ανέβουμε στο βάθρο και μετά σιγά – σιγά να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στη νίκη”.
[nggallery id=1706]
Η W04 θα ξεκινήσει δοκιμές εξέλιξης αύριο (5/2) στην Ισπανική πίστα. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι στο NewsAuto. Προς το παρόν, σας παραθέτουμε ένα video με τα πρώτα χιλιόμετρα της νέας Mercedes στην πίστα της Χερέθ αλλά και δηλώσεις του Ρόζμπεργκ.

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης / Τάκης Πουρναράκης