Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Επέστρεψε στους αγώνες ο Κούμπιτσα (video)

Ελλάδα 23:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επέστρεψε στους αγώνες ο Κούμπιτσα (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Επέστρεψε στους αγώνες ο Κούμπιτσα (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Πίσω από το τιμόνι βρέθηκε ξανά ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε αγωνιστική δραστηριότητα μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του. Ο Πολωνός  έτρεξε στο Ράλι Ronde Gomitolo di Lana το οποίο και κέρδισε! Ο άτυχος πρώην οδηγός της φόρμουλα 1, συμμετείχε με ένα Subaru Impreza WRC, ειδικά τροποποιημένο ώστε να αλλάζει σχέσεις με το αριστερό χέρι αφού η αποκατάσταση του δεξιού του χεριού προχωράει αργά. Κατάφερε όμως να κερδίσει και τις τέσσερις ειδικές διαδρομές και φυσικά να πάρει τη νίκη.

Advertisement
Advertisement

«Δεν με ένοιαζε τα αποτέλεσμα. Ήξερα πως το να οδηγείς είναι σαν να κάνεις ποδήλατο, δεν το ξεχνάς. Ήθελα όμως να δοκιμάσω τόσο τη ψυχολογική όσο και τη σωματική μου ετοιμότητα σε αγωνιστικές συνθήκες. Τα συναισθήματα που αποκόμισα ήταν θετικά. Ο δρόμος που έχω μπροστά μου είναι ακόμα μακρύς αλλά σε μερικές ημέρες θα τρέξω σε ένα ακόμα πιο δύσκολο ράλι, με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση», είπε ο Κούμπιτσα στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport.

Το ράλι στο οποίο αναφέρεται είναι το San Martino di Castozza που διεξάγεται το προσεχές Σαββατοκύριακο. Όπως ο ίδιος δήλωσε, αυτά είναι τα πρώτα βήματα της προσπάθειας του να επιστρέψει κάποια στιγμή στη φόρμουλα 1 – πράγμα που αν αναλογιστεί κανείς το βαθμό λειτουργικότητας του δεξιού του χεριού, ενάμιση χρόνο μετά το ατύχημα του, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο.