Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ελληνικό χρώμα στα γκαράζ της Red Bull

Ελλάδα 7:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ελληνικό χρώμα στα γκαράζ της Red Bull

ΑΓΩΝΕΣ

Ελληνικό χρώμα στα γκαράζ της Red Bull

ΑΓΩΝΕΣ

Στο Γκραν Πρι της Ουγγαρίας που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο βρέθηκαν οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του tornado sailing, Κώστας Τριγκώνης και Ιορδάνης Πασχαλίδης. Το «χρυσό» δίδυμο της ιστιοπλοΐας είχε την ευκαιρία να ζήσει από κοντά την απόλυτη εμπειρία της φόρμουλα 1 και να ξεναγηθεί στα γκαράζ των Σεμπάστιαν Φέτελ και Μαρκ Γουέμπερ. «Είναι εντελώς διαφορετικό σπορ απ’ ότι νομίζεις παρακολουθώντας το στη τηλεόραση. Εκεί φαίνεται απλό αλλά όταν το ζεις από κοντά, αντιλαμβάνεσαι τις ταχύτητες, τις ελάχιστες αποστάσεις ανάμεσα στα μονοθέσια, σε πιάνει το στομάχι σου! Εμείς που έχουμε μία σχέση με την ταχύτητα, έστω και στη θάλασσα, μπορούμε να καταλάβουμε την επικινδυνότητα όσων κάνουν αυτοί οι οδηγοί. Λένε πως ο βασιλιάς των σπορ είναι το ποδόσφαιρο αλλά πλέον δεν συμφωνώ με αυτό», δήλωσε ο Ιορδάνης Πασχαλίδης.

Advertisement
Advertisement

Εξίσου εκδηλωτικός και ο… teammate του στη θάλασσα, Κώστας Τριγκώνης: «Μόνο ο ήχος φέρνει ανατριχίλα. Ειδικά λίγο πριν την εκκίνηση, που ανεβάζουν στροφές όλα τα μονοθέσια περιμένοντας να σβήσουν τα κόκκινα φώτα, νιώθεις δέος! Πρόκειται για ένα σπορ που μοιράζεται αρκετά στοιχεία με την ιστιοπλοΐα. Στη φόρμουλα  1 και στον τομέα της αεροδυναμικής, οι πτέρυγες εξασφαλίζουν πρόσφυση ενώ στο δικό μας σπορ, ως αεροτομές, χρησιμοποιούνται τα πανιά. Εντυπωσιάστηκα βλέποντας στο γκαράζ από κοντά, πως λειτουργούν προηγμένα συστήματα όπως το DRS».

Στην παρέα των Ελλήνων παγκόσμιων πρωταθλητών βρέθηκε και Ανδρέας Δερδεμέζης ΑΚΑ Cowboy, παρουσιαστής και σύμβουλος Gaming, που είχε την ευκαιρία να συγκρίνει την εικονική πραγματικότητα στην οποία ειδικεύεται, με τη πραγματική εμπειρία της παρακολούθησης ενός Grand Prix: «Τίποτα δεν συγκρίνεται με το να βλέπεις έναν αγώνα από κοντά. Ή καλύτερα με το να ακούς τι γίνεται σε ένα αγώνα. Με εντυπωσίασε ο ήχος, με εντυπωσίασε η τεχνολογία και επειδή είναι ένας τομέας που λατρεύω, θεωρώ εαυτόν πολύ τυχερό γιατί καταφέραμε να βρεθούμε στο γκαράζ της ομάδας. Ήταν όλα απίστευτα. Από τα υλικά κατασκευής μέχρι τα υπολογιστικά συστήματα. Αν πρέπει να περιγράψω αυτή την εμπειρία, τρεις λέξεις είναι αρκετές: Βραχυκύκλωμα των αισθήσεων»!

Μάλιστα τους Έλληνες… φανατικούς και της φόρμουλα 1 πλέον, περίμενε μία μεγάλη έκπληξη, αφού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον οδηγό της Scuderia Toro Rosso, Ντάνιελ Ρικιάρντο! Μάλιστα ο Αυστραλός αποδείχθηκε και… λάτρης της ιστιοπλοΐας!

Advertisement
Advertisement

«Με εντυπωσίασε το πόσο απλός ήταν, παρότι είναι μέλος αυτής της ελίτ οδηγών. Παρακολουθεί το άθλημα μας αφού έχει φίλο που συμμετέχει σε κορυφαίο επίπεδο. Μας ευχήθηκε καλή τύχη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει του χρόνου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Περθ, όπου υποσχέθηκε να προσπαθήσει να έρθει να παρακολουθήσει εκείνος με τη σειρά του το άθλημα μας», δήλωσε ο Ιορδάνης Πασχαλίδης.