Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν φιλίες στη Toro Rosso

Ελλάδα 9:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν υπάρχουν φιλίες στη Toro Rosso

ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν φιλίες στη Toro Rosso

ΑΓΩΝΕΣ

Στη Formula 1 λένε πως πρώτος αντίπαλος για έναν οδηγό, είναι ο team mate του. Όχι άδικα αφού με αυτόν γίνεται μόνιμη και δίκαιη σύγκριση. Πράγμα που επηρεάζει και τις σχέσεις των οδηγών. Όπως για παράδειγμα στη Scuderia Toro Rosso. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Ζαν-Ερίκ Βερν… «Δεν ξέρω αν φταίει το γεγονός ότι βρισκόμαστε στη Formula 1 ή νομίζει πως ήταν καλύτερος από εμένα άρα δεν μπορούμε να έχουμε κάποια σχέση αλλά όχι, δεν βλεπόμαστε εκτός πίστας και δεν είμαστε φίλοι. Και για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Είμαστε αμφότεροι έξυπνοι άνθρωποι. Δεν έχω πρόβλημα γιατί όταν έρχεται η ώρα να συνεργαστούμε για να βελτιώσουμε το μονοθέσιο και να ωθήσουμε την ομάδα προς τα εμπρός, μπορούμε να το κάνουμε. Η εργασιακή μας σχέση είναι καλή», είπε ο 22ζχρονος στην εφημερίδα Sydney Morning Herald.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια όσα περιγράφει ο Γάλλος αποτελούν… συνήθη ισορροπία εντός των τειχών μίας ομάδας. Το θέμα είναι, η όποια αντιπαλότητα ή κόντρα, να μη ξεπερνά τα όρια ώστε να εξελιχθεί σε εμφύλιο.

«Δεν έχουμε τσακωθεί ή κάτι τέτοιο. Ούτε υπήρξε κάποιο γεγονός που να μας απομάκρυνε. Νομίζω ότι αυτό συνέβη αναπόφευκτα λόγω του ανταγωνισμού που υπάρχει. Υποθέτω πως είμαστε σαν τους περισσότερους team mates. Εκτός πίστας ο καθένας έχει τη ζωή του και ίσως είναι καλύτερα έτσι. Όταν βρίσκεσαι σε συνεχή σύγκριση με κάποιον, θέλεις το χώρο σου. Νομίζω πως θα ήταν δύσκολο να μας διακρίνει πραγματική φιλία όταν έχουμε τον ίδιο στόχο», τόνισε ο Βερν.
[nggallery id=1716]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)