Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ένας χρόνος χωρίς τον Simoncelli

Ελλάδα 15:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένας χρόνος χωρίς τον Simoncelli

ΑΓΩΝΕΣ

Ένας χρόνος χωρίς τον Simoncelli

ΑΓΩΝΕΣ

Περνάει γρήγορα ο χρόνος αλλά η ανάμνηση όσων έχουν «φύγει» μένει αναλλοίωτη, πιο δυνατή από ποτέ. Πέρασε κιόλας μία ολόκληρη χρονιά από εκείνη τη μαύρη ημέρα, που στο MotoGP της Μαλαισίας έχασε τη ζωή του ο Marco Simoncelli. Ο «αφάνας», το γελαστό παιδί, το ανερχόμενο αστέρι του κόσμου των δύο τροχών.

Advertisement
Advertisement

Ποτέ δεν υπήρξα λάτρης της μοτοσυκλέτας. Το αντίθετο. Αλλά σε αγωνιστικό επίπεδο, παρακολουθούσα ενίοτε τις μάχες σχεδόν… «σώμα με σώμα». Στο γραφείο μου έκαναν πλάκα τεστάροντας την επαφή μου με το σπορ και λίγες ημέρες νωρίτερα είχα πανηγυρίσει το γεγονός ότι εκτός από γνωστούς αστέρες, ήξερα και έναν πιτσιρικά, αυτόν με το μαλλί το μπόλικο, που ήταν ξεκάθαρο ακόμα και σε έναν μη-ειδικό πως αυτό το παιδί θα έφτανε ψηλά.

Τελικά, η μοίρα έμελλε να «φτάσει ψηλά» πρόωρα, αναπάντεχα, σκληρά. Τώρα πια βολτάρει στους ουρανούς, παρέα με πολλούς άλλους εκπροσώπους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που «έφυγαν» τόσο άδικα αλλά έχουν πια δημιουργήσει μία δική τους παρέα πέρα από τα σύννεφα.

Η στροφή 11 στη πίστα της Sepang, εκεί όπου έγινε πέρυσι το δυστύχημα με τους Βαλεντίνο Ρόσι και Κόλι Έντουαρντς να αδυνατούν να αποφύγουν τον Σιμοντσέλι και την ανεξέλεγκτη πλέον Honda του, φέρει μία τιμητική πλακέτα.

Advertisement
Advertisement

Αν και στη μνήμη όλων, δεν χρειάζονται ούτε πλακέτες, ούτε μνημεία, ούτε πολλά λόγια.  Μερικές εικόνες, σε ένα video tribute στο #58.[nggallery id=833]

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!