Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Έκλεισε στόματα ο Μαλντονάντο

Ελλάδα 10:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έκλεισε στόματα ο Μαλντονάντο

ΑΓΩΝΕΣ

Έκλεισε στόματα ο Μαλντονάντο

ΑΓΩΝΕΣ

Η σπουδαία νίκη του Παστόρ Μαλντονάντο αποτέλεσε μία απάντηση σε όσους τον αμφισβητούσαν. Και δεν ήταν λίγοι αφού ο οδηγός από τη Βενεζουέλα, είχε την «ατυχία» να… προσελκύει και χορηγούς! Παρότι αποφοίτησε από το GP2 Series ως πρωταθλητής, η στήριξη που είχε από επιχειρήσεις της πατρίδας του, του κόλλησαν το χαρακτηρισμό του οδηγού-χορηγού, πράγμα πολύ άδικο για τον ταλαντούχο και μαχητικό οδηγό.

Advertisement
Advertisement

Πέρυσι χάθηκε στη μετριότητα της Williams αλλά φέτος που η βρετανική ομάδα έχει ανταγωνιστικό μονοθέσιο, ο 27χρονος κάνει από την πρεμιέρα της σεζόν, εξαιρετικές εμφανίσεις, με αποκορύφωμα τη νίκη του στη Βαρκελώνη.

Αυτή η νίκη, σύμφωνα με τον συνιδιοκτήτη της Williams, Τότο Γουλφ, θα κλείσει μια για πάντα τα στόματα των επικριτών του οδηγού του.

«Νομίζω πως το ‘έκλεισε στόματα’ είναι μάλλον διπλωματική απάντηση, με ευγενικά λόγια. Τους έκανε να σκάσουν με την εμφάνιση τους στην Ισπανία. Είχα πει πολλές φορές στο παρελθόν πως το οικονομικό περιβάλλον στον κόσμο των αγώνων έχει αλλάξει. Για να λάβεις μέρος στο GP2 χρειάζεται πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ άρα πρέπει εκτός από γρήγορος και ταλαντούχος, να μπορείς να προσελκύεις και χορηγούς. Ο Παστόρ είναι πολύ επιτυχημένος σε αυτό τον τομέα και δεν είναι ο μόνος. Έκανε όμως έναν αλάνθαστο αγώνα και διαχειρίστηκε πολύ καλά τα ελαστικά του. Άξιζε αυτή τη νίκη», είπε ο Γουλφ στο βρετανικό Τύπο.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη νίκη ήρθε μόλις στον τρίτο αγώνα όπου ο Μαλντονάντο κατάφερε να βαθμολογηθεί, έχοντας λάβει μέρος σε 24 γκραν πρι.