Menu
LIVE η κίνηση | Τιμές αυτοκινήτων newsautoCHOICE: EV | Τιμές Καυσίμων

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VW Tiguan Allspace: Αυτό που πάντα ήθελε ο πολύτεκνος

  • newsautoteam

To Tiguan είναι ένα από τα παγκόσμια best-sellers της Volkswagen, αποτελώντας σημείο αναφοράς στην κατηγορία των μεσαίων SUV και στην Ελλάδα.

Τόσο σε επίπεδο τεχνολογίας κινητήρων, συστημάτων infotainment και συνδεσιμότητας, όσο και για τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και φυσικά, για το ιδιαίτερο και ελκυστικό του design που του χαρίζει μία στιβαρή και συνάμα κομψή παρουσία στο δρόμο.

Πλέον, οι επιλογές των καταναλωτών και στη χώρα μας έχουν διευρυνθεί σημαντικά, με την έναρξη διάθεσης του Tiguan Allspace, μιας έκδοσης του μοντέλου με μεγαλύτερες διαστάσεις, που προσφέρει όλες τις παραδοσιακές του αξίες σε συνδυασμό με αυξημένη ευρυχωρία, έξυπνη διαρρύθμιση και δυνατότητα φιλοξενίας επτά επιβατών!

Η ειδοποιός διαφορά του Allspace σε σχέση με το «απλό» Tiguan είναι οι μεγαλύτερες διαστάσεις. Το αυξημένο κατά 21,5cm μήκος του, προσφέρει τη δυνατότητα είτε για μεγαλύτερο χώρο αποσκευών είτε για μία 3η σειρά καθισμάτων – η οποία ανήκει στο βασικό εξοπλισμό – που μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση δύο επιπλέον επιβάτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο επιπλέον καθίσματα της 3ης σειράς μπορούν να αναδιπλωθούν μεμονωμένα και να δώσουν την δυνατότητα τοποθέτησης αντικειμένων μεγάλου μήκους.

Το Tiguan Allspace προσφέρει εντυπωσιακή ευρυχωρία, συνδυάζοντας το status μίας μάρκας κύρους με κορυφαία πρακτικότητα. Είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για όσους θέλουν να ικανοποιήσουν συγκεκριμένες οικογενειακές ανάγκες (πχ πολύτεκνοι) είτε όσους έχουν ένα δραστήριο lifestyle, αγαπούν τις εξορμήσεις εκτός πόλης και τα ταξίδια, αλλά θέλουν να έχουν παρέα τους φίλους τους.

Και εφοδιάζεται με λύσεις που κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητά σας, όπως ο χώρος αποσκευών με λειτουργία «Easy Open/Close». Το πορτ παγκάζ ανοίγει απλά με το… πόδι σας: Μία μικρή κίνηση κάτω από το πίσω μέρος – και ο χώρος αποσκευών ανοίγει. Το ίδιο εύκολα κλείνει ξανά πατώντας το κουμπί στην πόρτα χώρου αποσκευών. Παράλληλα, ο χώρος αποσκευών χάρη στην έξυπνη διαμόρφωσή του με διαιρούμενες αναδιπλούμενες πλάτες πίσω καθισμάτων, διαθέτει χωρητικότητα έως 1.775 λίτρων.

Οι διαστάσεις του Tiguan Allspace παρουσιάζονται αναλυτικά στον παρακάτω συγκριτικό πίνακα:

Διαστάσεις Tiguan Allspace Διαφορά
Μήκος (mm) 4.486 4.701 215
Πλάτος (mm) 1.839 1.839 0
Ύψος (mm) 1.646 1.674 28
Μεταξόνιο  (mm) 2.681 2.787 106
Χώρος αποσκευών
Με 3η σειρά καθισμάτων (lt) 230
Με αναδιπλούμενη 3η σειρά καθισμάτων (lt) 420 700 280
Με αναδιπλούμενη 2η σειρά καθισμάτων (lt) 1.555 1.775 220

Το Tiguan Allspace διατίθεται στην Ελληνική αγορά με 2 κινητήρες βενζίνης και 2 κινητήρες πετρελαίου, αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG, καλύπτοντας τις απαιτήσεις για άνετη και ξεκούραστη οδήγηση. Επιπλέον, διατίθενται εκδόσεις 4Motion για όσους επιζητούν δυνατότητες off road οδήγησης, με 4 διαφορετικά προγράμματα/προφίλ οδήγησης.

Οι διαθέσιμοι συνδυασμοί κινητήρα – κιβωτίου ταχυτήτων είναι οι ακόλουθοι:

BENZINH
1.5 TSI 150PS ACT EVO DSG7 Advance
2.0 TSI 190PS 4Motion DSG7 Advance

DIESEL
2.0 TDI 150PS DSG7 Advance
2.0 TDI 190PS 4Motion DSG7 Advance

Φυσικά, το Tiguan Allspace διαθέτει και όλες τις τεχνολογίες ασφάλειας που εξοπλίζουν και το «απλό» Tiguan. Συστήματα ασφάλειας που περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό και αποδεικνύονται χρησιμότατα στις καθημερινές συνθήκες κυκλοφορίας είναι το Adaptive Cruise Control, το σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου (Front Assist με City Emergency Braking και Pedestrian Monitoring), η υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας (Lane Assist), το ενεργό καπό (Active Hood), το αυτόματο σύστημα πέδησης μετά τη σύγκρουση (Multi Collision Brake).

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, το Tiguan Allspace είναι πάντα συνδεδεμένο με το περιβάλλον, διαθέτοντας στο βασικό του εξοπλισμό τις υπηρεσίες Volkswagen Connect ενώ μπορεί να διασυνδεθεί με κινητά τηλέφωνα μέσω της App Connect.

Επίσης, διατίθεται στην πλούσια έκδοση Advance, που συγκρινόμενη με την αντίστοιχη έκδοση Advance του Tiguan, περιλαμβάνει επιπλέον εξοπλισμό όπως 3η σειρά καθισμάτων, φώτα ημέρας LED, κάμερα οπισθοπορείας και Park Assist, ηλεκτρικό κλείσιμο χώρου αποσκευών κλπ.

To Tiguan Allspace μπορεί να γίνει δικό σας με προτεινόμενες τιμές λιανικής που ξεκινούν από 34.910€, για την έκδοση 1.5 TSI 150 PS με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG, 7 σχέσεων. Αξίζει να αναφερθεί ότι η τιμή της ίδιας έκδοσης για ειδικές κατηγορίες πελατών (π.χ πολύτεκνοι, άτομα με ειδικές ανάγκες κτλ.) διαμορφώνεται στα 28.782 €.

Δημοφιλή στο Protothema.gr