Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VW Polo με τεχνολογία από μεγαλύτερες κατηγορίες

Ελλάδα 2:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW Polo με τεχνολογία από μεγαλύτερες κατηγορίες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VW Polo με τεχνολογία από μεγαλύτερες κατηγορίες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο Volkswagen Polo είναι εδώ και στην έκτη του γενιά είναι πιο προηγμένο τεχνολογικά από ποτέ.

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική εταιρεία έχει εφοδιάσει το δημοφιλές μοντέλο με συστήματα που συνήθως συναντάμε σε μεγαλύτερες κατηγορίες, δημιουργώντας μία ομπρέλα ασφαλείας την οποία έχει βαφτίσει IQ.Drive.

Μία πλειάδα ηλεκτρονικών συστημάτων που αποτελούν φύλακες αγγέλους για κάθε απρόβλεπτη κατάσταση που μπορείτε να αντιμετωπίσετε στο δρόμο. Συγκεκριμένα, η Volkswagen, πρωτοπόρος σε συστήματα καινοτομίας, εισάγει το IQ.Drive προκειμένου όλα τα έξυπνα συστήματα υποβοήθησης που διατίθενται σήμερα για οδήγηση, στάθμευση και μεγαλύτερη ασφάλεια να επιτρέψουν στο μέλλον την πλήρως αυτόνομη οδήγηση.

Ένα σύστημα με το οποίο εφοδιάζεται το νέο Polo είναι το adaptive cruise control (ACC – προσαρμόζει την ταχύτητα ανάλογα με την κίνηση των άλλων οχημάτων). Πρόκειται για ενεργό σύστημα ελέγχου ταχύτητας και απόστασης από προπορευόμενα οχήματα, που προσαρμόζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου σας στην ταχύτητα του προπορευόμενου οχήματος και διατηρεί μια απόσταση από αυτό που ορίζεται από τον οδηγό.

Advertisement
Advertisement

Πριν την έξοδο ή την είσοδο σε αυτοκινητόδρομο, μπορείτε να επιλέξετε την απαιτούμενη μέγιστη ταχύτητα (με εύρος από τα 30 έως και τα 210 χιλιόμετρα/ώρα) και την ελάχιστη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (DSG), το ACC προσφέρει επίσης μια λειτουργία Stop & Go (για πρώτη φορά διαθέσιμη με μηχανικό χειρόφρενο).

Ανάμεσα στα νέα ηλεκτρονικά βοηθήματα που συμπεριλαμβάνονται στον εξοπλισμό του νέου Volkswagen Polo είναι το σύστημα αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας Blind Spot Monitor με Rear Traffic Alert, το ημιαυτόματο σύστημα Park Assist για έξοδο από θέσεις στάθμευσης, το προληπτικό σύστημα προστασίας επιβατών και η λειτουργία πέδησης κατά τη διάρκεια ελιγμών.

Advertisement

Το γερμανικό μοντέλο πέτυχε την ανώτατη διάκριση στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP και αξιολογήθηκε με 5 αστέρια για την ασφάλεια που προσφέρει. Διαβάστε περισσότερα σχετικά πατώντας εδώ.

Advertisement