Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VW Polo με Adaptive Cruise Control

Ελλάδα 14:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW Polo με Adaptive Cruise Control

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VW Polo με Adaptive Cruise Control

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα από τα γερά χαρτιά του νέου Volkswagen Polo, είναι η πλούσια και προηγμένη τεχνολογία την οποία περικλείει.

Advertisement
Advertisement

Πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων που αποτελούν φύλακες αγγέλους για κάθε απρόβλεπτη κατάσταση που μπορείτε να αντιμετωπίσετε στο δρόμο. Η έκτη λοιπόν γενιά είναι άκρως ενισχυμένη σε ότι αφορά στον τομέα της ασφάλεια.

Η Volkswagen, πρωτοπόρος σε συστήματα καινοτομίας, εισάγει το IQ.Drive προκειμένου όλα τα έξυπνα συστήματα υποβοήθησης που διατίθενται σήμερα για οδήγηση, στάθμευση και μεγαλύτερη ασφάλεια να επιτρέψουν στο μέλλον την πλήρως αυτόνομη οδήγηση.

Μία επιλογή που προσφέρει ξανά το Polo είναι το adaptive cruise control (ACC – προσαρμόζει την ταχύτητα ανάλογα με την κίνηση των άλλων οχημάτων). Το ενεργό σύστημα ελέγχου ταχύτητας και απόστασης από προπορευόμενα οχήματα, προσαρμόζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου σας στην ταχύτητα του προπορευόμενου οχήματος και διατηρεί μια απόσταση από αυτό που ορίζεται από τον οδηγό. Πριν την έξοδο ή την είσοδο σε αυτοκινητόδρομο, π.χ. ο οδηγός επιλέγει την απαιτούμενη μέγιστη ταχύτητα (30 έως 210 km/h) και την ελάχιστη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

Advertisement
Advertisement

Σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (DSG), το ACC προσφέρει επίσης μια λειτουργία Stop & Go (για πρώτη φορά διαθέσιμη με μηχανικό χειρόφρενο).

Νέα στοιχεία για το Polo αποτελούν το σύστημα αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας Blind Spot Monitor με Rear Traffic Alert, ημιαυτόματο σύστημα Park Assist για έξοδο από θέσεις στάθμευσης, το προληπτικό σύστημα προστασίας επιβατών και μια λειτουργία πέδησης κατά τη διάρκεια ελιγμών.

Advertisement

Το γερμανικό μοντέλο πέτυχε την ανώτατη διάκριση στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP και αξιολογήθηκε με 5 αστέρια για την ασφάλεια που προσφέρει. Διαβάστε περισσότερα σχετικά πατώντας εδώ.

Advertisement