Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VW Polo: Eνα compact μοντέλο με χώρους από μεγαλύτερη κατηγορία

Ελλάδα 12:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW Polo: Eνα compact μοντέλο με χώρους από μεγαλύτερη κατηγορία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VW Polo: Eνα compact μοντέλο με χώρους από μεγαλύτερη κατηγορία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο Volkswagen Polo υπόσχεται στην έκτη του γενιά νέα, αναβαθμισμένη εμπειρία, με ατού του τον νέο εντυπωσιακό και σπορ σχεδιασμό, τους κινητήρες για κάθε ανάγκη, τον ψηφιακό και διαδραστικό πίνακα οργάνων, το Active Info Display αλλά και τους χώρους του που συνήθως συναντώνται σε οχήματα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Advertisement
Advertisement

Μακρύτερο και χαμηλότερο από την προηγούμενη γενιά, το νέο Polo που πατάει στην πλατφόρμα MQB είναι επίσης μεγαλύτερο στο εσωτερικό του, παρότι το συνολικό του ύψος είναι χαμηλότερο, αυτό του εσωτερικού κόσμου έχει αυξηθεί.

Το συνολικό του μήκος ορίζεται στα 4,053 μ (+81 χιλιοστά), πράγμα που επιτρέπει στο μεταξόνιο να φτάσει στα 2,564 μ (+94 χιλιοστά) και ταυτόχρονα τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών να ανεβαίνει στα 355 λίτρα (+75 λίτρα). Μιλώντας για τον χώρο αποσκευών, ο εξοπλισμός της έκδοσης Comfortline περιλαμβάνει το μεταβαλλόμενο δάπεδο του χώρου αποσκευών στον βασικό εξοπλισμό. Επίσης, σε συνδυασμό με τη ασύμμετρα διαιρούμενη και αναδιπλούμενη πλάτη των πίσω καθισμάτων μπορείτε να μεταφέρετε εύκολα ακόμη μεγαλύτερες σε όγκο ή μήκος αποσκευές.

Advertisement
Advertisement

Η έκτη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου της VW, ως σύλληψη και ως μορφή, αντανακλά τις σύγχρονες εξελίξεις στον χώρο της αυτοκίνησης και τη νέα κατάσταση πραγμάτων στα μικρά αυτοκίνητα. Η ομάδα σχεδίασης εσωτερικού χώρου ξεκίνησε από το μηδέν, αφήνοντας εντελώς πίσω της την κάθετα προσανατολισμένη διάταξη του ταμπλό του προηγούμενου μοντέλου και αναπτύσσοντας αντίθετα μια τολμηρή οριζόντια αρχιτεκτονική. Αυτή η αρχιτεκτονική ορίζεται πρώτα και κύρια από τις μονάδες που χρησιμοποιούνται στο ταμπλό.

Στο Polo, οι σχεδιαστές εστίασαν στο μότο «η μορφή ακολουθεί τη λειτουργία», γιατί ένας καινούργιος ψηφιοποιημένος κόσμος ξεκινούσε εδώ για την κατηγορία Α0. Ιδιαίτερα η αλληλεπίδραση ανάμεσα στο νέο Active Info Display και τα συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας καθιστούσε αναγκαία μια νέα προσέγγιση. Η νέα αρχιτεκτονική του ταμπλό άρχισε με τον σκοπό να τοποθετηθεί το σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας πολύ ψηλότερα από πριν έτσι ώστε να είναι σε ευθεία γραμμή με τα μάτια του οδηγού.

Advertisement

Επειδή οι απεικονίσεις έπρεπε να συνδέονται οπτικά με τα όργανα, ήταν επίσης ξεκάθαρο ότι οι μεσαίοι αεραγωγοί έπρεπε να μετακινηθούν χαμηλότερα. Όλα αυτά υλοποιήθηκαν και τώρα το αποτέλεσμα ήταν ένα ταμπλό απολαυστικά σύγχρονο και χαρισματικό, που σύστηνε στον κόσμο μια συναρπαστική νέα εποχή ψηφιοποίησης και συνδεσιμότητας.

Advertisement

Άνεση λοιπόν και στιλ, σε συνδυασμό με κορυφαία ποιότητα υλικών και συναρμογής, αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του εσωτερικού κόσμου του νέου Volkswagen Polo, που συνεχίζει με αξιώσεις την άκρως επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων πέντε εκδοχών του.