Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VW up! GTi: Πύραυλος τσέπης

Ελλάδα 1:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW up! GTi: Πύραυλος τσέπης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VW up! GTi: Πύραυλος τσέπης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έχοντας στο κάδρο την οικογένεια Abarth που δημιούργησε το μικρό και στιλάτο 500αράκι, η VW αποφάσισε να προσθέσει στο αυτοκίνητο πόλης της μια καυτή έκδοση επιδόσεων με τον κωδικό που εισήγαγε η ίδια πριν από πολλά χρόνια, GTi.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Ούτως ή άλλως δεν είναι τόσο δύσκολο σαν εγχείρημα να μεταμορφώσεις το λιλιπούτειο up! σε ένα αυτοκίνητο επιδόσεων, με κύριο όπλο του το χαμηλό βάρος και συνδυαστικά την πολύ καλή αναλογία κιλών ανά ίππο.

Οι Γερμανοί σκέφτονται να τοποθετήσουν στο up! τον κινητήρα ενός λίτρου ο οποίος με την αρωγή τούρμπο θα αγγίζει σε ισχύ τους 115 ίππους και τα 200 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Η ονομαστική ισχύς σαφώς και δεν τρομάζει κανέναν, πόσο μάλλον συγκριτικά με την ιπποδύναμη του ιταλικού ανταγωνισμού, ωστόσο όπως ήδη είπαμε το μυστικό κρύβεται στο μικρό απόβαρο και στην πιο αγνή αίσθηση, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της VW.

Volkswagen-Up-640

Η εταιρία προσανατολίζεται να εξοπλίσει το Up! GTi με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, που έχει χρησιμοποιήσει κατά κόρον σε άλλα μοντέλα της. Σε επίπεδο επιδόσεων αυτό συνεπάγεται με 0-100 γύρω στα 8 sec και τελική ταχύτητα λίγο πάνω από 200 km/h. Δεδομένο θεωρούμε την περιποίηση σε ανάρτηση και φρένα.

Advertisement

Περιμένουμε νεότερα, πάντως δύσκολα θα το δούμε στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο του 2017.