Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Volkswagen Polo: Φροντίζει για την ασφάλειά σου

Ελλάδα 14:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen Polo: Φροντίζει για την ασφάλειά σου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Volkswagen Polo: Φροντίζει για την ασφάλειά σου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για τη Volkswagen, με το νέο, έκτης γενιάς Polo να είναι το πληρέστερο ως σήμερα στον τομέα αυτό.

Advertisement
Advertisement

Με την τεχνολογική φαρέτρα που τιτλοφορείται «IQ.Drive», το γερμανικό μοντέλο είναι πλήρες από έξυπνα συστήματα υποβοήθησης που βοηθούν σε τομείς όπως η οδήγηση, η στάθμευση και η μεγαλύτερη ασφάλεια.

Μάλιστα, η πλειοψηφία των συστημάτων IQ.Drive περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό του νέου Polo, το οποίο μπορείτε να αποκτήσετε από την προνομιακή τιμή των 12.950 ευρώ.

Ανάμεσα στα συστήματα που ενσωματώνονται στο μοντέλο της Volkwagen είναι το Σύστημα Προληπτικής Προστασίας Επιβατών, γνωστό ως «Pre-Crash». Πως λειτουργεί;

Advertisement
Advertisement

Σε περίπτωση σοβαρού περιστατικού, αντιδρά προτού η κατάσταση γίνει πιο σοβαρή. Συγκεκριμένα, το εν λόγω ηλεκτρονικό σύστημα, αναγνωρίζει εκ των προτέρων επικίνδυνες καταστάσεις στο δρόμο και λαμβάνει αυτόματα προφυλάξεις.

Πως μεταφράζεται αυτό; Το I.Q.Drive αναλαμβάνει δράση και οι μπροστινές ζώνες ασφαλείας μαζεύουν αστραπιαία για να σταθεροποιηθούν ο οδηγός και ο συνοδηγός. Παράλληλα, το σύστημα κλείνει τυχόν ανοιχτά πλαϊνά παράθυρα καθώς και την ηλιοροφή, μέχρι να μείνει ένα μικρό διάκενο για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των αερόσακων.

Advertisement

Το γερμανικό μοντέλο πέτυχε την ανώτατη διάκριση στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP και αξιολογήθηκε με 5 αστέρια για την ασφάλεια που προσφέρει. Διαβάστε περισσότερα σχετικά πατώντας εδώ.