Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Για έντονες οδηγικές συγκινήσεις

Ελλάδα 12:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Για έντονες οδηγικές συγκινήσεις

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Για έντονες οδηγικές συγκινήσεις

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Είναι πια διαχρονικό (έφτασε αισίως στην έκτη γενιά), είναι υπέρ-πλήρες (γεμάτο τεχνολογία τόσο στον τομέα της ασφάλειας όσο και του infotainment), προσφέρεται όμως και για οδηγική απόλαυση που ξεσηκώνει!

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για το Volkswagen Polo που στην κορυφή της γκάμας επιλογών για τους επίδοξους πελάτες, έχει την έκδοση «GTI». Μία έκδοση γεμάτη… αυτοπεποίθηση, αφού το Polo GTI είναι το ισχυρότερο μοντέλο στην κατηγορία του!

Μάλιστα, για πρώτη φορά το «γεννημένο» στο Ίνγκολσταντ μοντέλο, εφοδιάζεται με 2λιτρο υπέρ-τροφοδοτούμενο κινητήρα. Συγκεκριμένα, η μονάδα χωρητικότητας 1.894 cc από την οποία παίρνει ώθηση το Polo GTI, έχει σχέση συμπίεσης 11,65:1 και προσφέρει 200 πρόθυμα άλογα!

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, ο κορυφαίος 2.0lt TSI βενζινοκινητήρας με τον οποίο εφοδιάζεται, χαρίζει 20 PS μεγαλύτερη ισχύ από τον 1800άρη TSI που αντικατέστησε. Η μέγιστη ισχύ του παράγεται μεταξύ 4.400 και 6.000 στροφών/λεπτό.

Όσο για τη μέγιστη ροπή του κινητήρα ΕΑ888 τρίτης γενιάς, ορίζεται στα 230 Nm από τις 1.500 κιόλας στροφές/λεπτό. Ο νέος κινητήρας του Polo GTI συνεργάζεται με DSG αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων.

Advertisement

Σε ότι αφορά στις επιδόσεις, η γερμανική εταιρεία ανακοινώνει 0-100 σε 6,7 sec και τελική ταχύτητα 237 km/h (μέση εργοστασιακή κατανάλωση 5,9 lt./100 km & 129 gr/km). Σύμφωνα με τις μετρήσεις WLTP, η μέση κατανάλωσή του ορίζεται στα 7.1 lt στα 100 χιλιόμετρα ενώ οι εκπομπές ρύπων στα 160 gr/km.

Advertisement

Όλα αυτά σε ένα δυναμικό περιτύλιγμα που μαρτυρά τον ανήσυχο χαρακτήρα του μοντέλου. Το αποκλειστικά 5θυρο αμάξωμα ξεχωρίζει από τη διαφορετική μάσκα, τους νέους προφυλακτήρες, τα μυώδη σπόιλερ, τις μεγάλες ζάντες των 18 ιντσών και φυσικά τα λογότυπα «GTI» που επισημαίνουν πως πρόκειται για την ισχυρότερη στην γκάμα έκδοση.

Μικρές στιλιστικές διαφορές, σε σύγκριση με τις απλές εκδόσεις, υπάρχουν και στον εσωτερικό κόσμο του Volkswagen Polo GTI Συγκεκριμένα, ελλειπτικό τιμόνι, χαρακτηριστικές καρό ταπετσαρίες, semi-bucket καθίσματα κ.α.

Advertisement

Όμως το GTI δεν έχει να κάνει μόνο με επιδόσεις αφού η συγκεκριμένη έκδοση είναι και πολύ καλά εξοπλισμένη. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
– Volkswagen Connect
– Ζάντες αλουμινίου “Milton Keynes” 7,5J x 17, με ελαστικά διαστάσεων 215 / 45 R17, αντικλεπτικά μπουλόνια ασφαλείας και κόκκινες δαγκάνες φρένων εμπρός
– Προβολείς με τεχνολογία LED
– Ανάρτηση Sport Select Ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη σπορ ανάρτηση, πλαίσιο χαμηλωμένο κατά 15 χιλ.
– Active Info Display – Διαδραστικό και πλήρως ψηφιακό πίνακας οργάνων (Οθόνη TFT 10,3″)
– Σύστημα Infotainment COMPOSITION MEDIA
– Adaptive Cruise Control (Ενεργό σύστημα ελέγχου ταχύτητας και απόστασης από προπορευόμενα οχήματα)
– Air Care Climatronic (Αυτόματος κλιματισμός, με ξεχωριστή ρύθμιση οδηγού – συνοδηγού)