Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Το VW T-ROC έλαμψε στη Γενεύη

Ελλάδα 8:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Το VW T-ROC έλαμψε στη Γενεύη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Το VW T-ROC έλαμψε στη Γενεύη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ως «ένα SUV μεγέθους Golf το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από το Tiguan», παρουσίασε η Volkswagen το πρωτότυπο T-ROC. Το μήκους 4,18 m τρίθυρο αμάξωμα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του ομίλου και ζυγίζει 1.420 kg. Η ιδιαιτερότητά του έχει να κάνει με την αφαιρούμενη οροφή, η οποία χωρίζεται σε δύο μέρη και αποθηκεύεται στο χώρο αποσκευών.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το μικρό off road (μεγαλύτερο πάντως από το πρωτότυπο Taigun των 3,86 m) εξοπλίζεται με το 2λιτρο TDI, ισχύος 184 PS και ροπής 38,7 kgm. Πρόκειται για το σύνολο που έχει τοποθετηθεί κάτω από το καπό του Golf GTD. Σε συνδυασμό με το 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG εμφανίζει μέση κατανάλωση 4,9 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 129 g/km.[nggallery id=3205]

Το Volkswagen T-ROC φέρει μεγάλους τροχούς διαμέτρου 19 ιντσών και ελαστικά διαστάσεων 245/45. Χρειάζεται 6,9 sec για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h, ενώ φθάνει σε τελική τα 210 km/h. Οι τρεις διαφορετικές θέσεις λειτουργίας (Street, Offroad και Snow) επηρεάζουν ανάλογα την τετρακίνηση 4MOTION, τη συμπεριφορά του κινητήρα, του κιβωτίου, του ABS και των συστημάτων hill start και hill descent.

Advertisement
Advertisement

Τα στελέχη της Volkswagen αναφέρουν ότι η ανταπόκριση των δημοσιογράφων και του κοινού είναι ιδιαίτερα θετική, γεγονός που θα μπει στη… ζυγαριά όταν ληφθεί η απόφαση για να περάσει στην παραγωγή. Τότε βέβαια θα εφοδιαστεί με μικρότερου κυβισμού κινητήρες, όπως τους 1.2 και 1.4 TSI αλλά και τον οικονομικό 1.6 TDI.