Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Το νέο μικρό της Suzuki

Ελλάδα 5:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Το νέο μικρό της Suzuki

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Το νέο μικρό της Suzuki

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έτσι θα μοιάζει το επόμενο αυτοκίνητο πόλης της Suzuki, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2014. Η ιαπωνική μάρκα παρουσίασε στην Ταϊλάνδη το A:Wind, ένα πρωτότυπο μοντέλο. Με μήκος 3,6 m είναι κατά 10 cm μεγαλύτερο από το Alto, το οποίο αναμένεται να αντικαταστήσει. Το πλάτος παραμένει στο 1,6 m, ενώ το ύψος του αυξήθηκε στο 1,54 m. Αυξημένο κατά 7 cm είναι το μεταξόνιο, ώστε οι πίσω επιβάτες να έχουν στη διάθεσή τους μεγαλύτερους χώρους.

Advertisement
Advertisement

Κινητήρας του A:Wind είναι ο γνωστός 3κύλινδρος βενζίνης των 996 cc, ο οποίος συνδυάζεται με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων CVT. Στο αυτοκίνητο παραγωγής δεν αποκλείεται να δούμε και υπερτροφοδοτούμενη έκδοση του κινητήρα. Το νέο μοντέλο της Suzuki θα κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη και θα εξάγεται σε αρκετές αγορές του κόσμου, ανάμεσα σε αυτές και στην Ευρώπη.

Τις εντυπώσεις κερδίζει το ρύγχος του A:Wind, με τα φωτιστικά σώματα να αποτελούν συνέχεια της μάσκας. Οι λεπτομέρειες χρωμίου σχήματος «C» στις δύο πλευρές του προφυλακτήρα και η εισαγωγή αέρα χαρίζουν δυναμισμό στο μικρό αυτοκίνητο. Πιο συμβατικό το πίσω μέρος, θυμίζει αρκετά αυτό του Alto. Φρέσκο και σύγχρονο είναι το εσωτερικό, με φωτεινά χρώματα, μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα και όμορφο πίνακα οργάνων.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι βέβαια πόσο πιστό στο πρωτότυπο μοντέλο θα παραμείνει το αυτοκίνητο παραγωγής. Μην ξεχνάμε ότι τα global cars, όσα δηλαδή έχουν την ίδια σχεδίαση σε όλες τις αγορές, συνήθως δεν προκαλούν με την εμφάνισή τους.

Advertisement
Advertisement