Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Το φορτηγό του αύριο θα είναι ηλεκτρικό!

Ελλάδα 15:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Το φορτηγό του αύριο θα είναι ηλεκτρικό!

ΝΕΑ

Video: Το φορτηγό του αύριο θα είναι ηλεκτρικό!

ΝΕΑ

Δεν είναι μακριά η στιγμή που ο μόνος θόρυβος που θα κάνουν τα φορτηγά μέσα στις πόλεις θα είναι από την κύλισή τους και όχι από τον κινητήρα τους. Η Mercedes-Benz παρουσίασε στη Στουτγάρδη το Urban eTruck, ένα – όπως μαρτυρά το όνομά του – ηλεκτρικό φορτηγό. Το πεδίο δράσης του θα είναι εντός των πόλεων, προκειμένου να συμβάλλει στον περιορισμό των ρύπων από τις μετακινήσεις.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το Urban eTruck είναι ένα βαρέως τύπου τριαξονικό φορτηγό, μεταφορικής ικανότητας 25 τόνων, για διανομές εντός αστικού και περιαστικού περιβάλλοντος. Και αυτό διότι η αυτονομία από τις μπαταρίες του (χωρητικότητας 212 kWh) φθάνει τα 200 km. Η Mercedes σκοπεύει να βγάλει στην παραγωγή τα πρώτα ηλεκτρικά φορτηγά στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Advertisement
Advertisement

Το Urban eTruck λαμβάνει κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένους στους δύο πίσω τροχούς. Το κάθε μοτέρ έχει ισχύ 170 ίππων και εντυπωσιακή ροπή 1.122 kgm (μέσω μετατροπέα ροπής). Με δεδομένο ότι στους ηλεκτροκινητήρες η μέγιστη ροπή είναι άμεσα διαθέσιμη, το Urban eTruck θα μπορεί να μεταφέρει με ευκολία το βαρύ φορτίο του. Οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες σε προστατευτικό περίβλημα μέσα στο πλαίσιο, προκειμένου να προστατεύονται σε περίπτωση ατυχήματος.