Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Το Toyota ME.WE!

Ελλάδα 15:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Το Toyota ME.WE!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Το Toyota ME.WE!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρόκειται για ένα concept car που γεννήθηκε από τη συνεργασία του ευρωπαϊκού κέντρου σχεδιασμού και εξέλιξης της Toyota, με τον καταξιωμένο βιομηχανικό σχεδιαστή Ζαν-Μαρί Μασώ! Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Η ιαπωνική εταιρεία δημιούργησε αυτό το βίντεο για να μας παρουσιάσει το ME.WE. που αποτελεί μία καινοτόμο ιδέα για ένα ελαφρύτερο και πιο προσιτό οικονομικό αυτοκίνητο που θα εναρμονίζεται με τη φιλική προς το περιβάλλον τάση της μάρκας.

Το Studio Massaud λοιπόν, έχει κυβική δομή από αλουμίνιο, με όλα τα γύρω μέρη του (πόρτες, καπό, προφυλακτήρες) να είναι πολυπροπυλένιο, ένα θερμοπλαστικό πολυμερές που συνήθως συναντάμε σε τομείς όπως αυτός της συσκευασίας και χαρακτηρίζεται από την ανθεκτικότητά του. Όμως και από το γεγονός πως αποτελεί ανακυκλώσιμο υλικό!

Κάθε ένα από αυτά τα μέρη από πολυπροπυλένιο, θα έχει τη μορφή που ο ιδιοκτήτης επιθυμεί, καθιστώντας το ME.WE ένα καθαρά εξατομικευμένο όχημα. Το πολύ ελαφρύ αυτό όχημα (θα ζυγίζει μόλις 750 κιλά), θα μπορεί εύκολα να μεταμορφώνεται σε pickup, cabrio ή όχημα πόλης, ανάλογα τις ανάγκες.

Advertisement
Advertisement

Όπου… «ME» αναφέρεται στα οφέλη για τον ιδιοκτήτη, όπου «WE» στα… ευρύτερο καλό. Όπως είπαμε, είναι ακόμα concept αλλά στο μυαλό των δύο πλευρών που έχουν συνεργαστεί για να το δημιουργήσουν, είναι ηλεκτρικό, με τους ηλεκτροκινητήρες να έχουν λειτουργία ανάλογη του i-Road, ο καθένας δηλαδή να συνεργάζεται με ένα τροχό. Οι μπαταρίες, όπως στο iQ EV, είναι τοποθετημένες στο πάτωμα.

Όσο για το εσωτερικό… είναι εξίσου ιδιαίτερο, σε βαθμό που δύσκολα μπορεί κανείς να το συνδέσει με ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Όπως καταλαβαίνετε, είναι μία ενδιαφέρουσα ιδέα, με το βλέμμα στο μέλλον αλλά… αμφίβολο παρόν.
[nggallery id=2466]