Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Η νέα Jaguar για πίστα και δρόμο

Ελλάδα 14:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Η νέα Jaguar για πίστα και δρόμο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Η νέα Jaguar για πίστα και δρόμο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Την εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής XKR-S GT παρουσιάζει η Jaguar στην έκθεση της Νέας Υόρκης. Αποτελεί δημιουργία του τμήματος ETO (Engineered To Order) της Jaguar και βασίζεται στην XKR-S coupe. Θα κατασκευαστεί σε μόλις 30 μονάδες για τις αγορές της βόρειας Αμερικής, έχοντας άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους, με προσανατολισμό όμως τη χρήση στην πίστα.

Advertisement
Advertisement

Η XKR-S GT φέρει αποκλειστικά αεροδυναμικά βοηθήματα – όπως τη μεγάλη πίσω αεροτομή – αλλά και βελτιωμένες αναρτήσεις, με φαρδύτερο το εμπρός μετατρόχιο. Κινητήρας είναι ο γνωστός 5λιτρος V8 με κομπρέσορα, στην έκδοση με τα 550 PS και τα 69,4 kgm ροπής. Συνδυάζεται με 6τάχυτο κιβώτιο και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ενεργό διαφορικό και βοηθά το βρετανικό coupe να επιταχύνει στα 100 km/h σε περίπου 4 sec. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300 km/h.

Το σύστημα πέδησης περιλαμβάνει δίσκους από κεραμικό υλικό ενισχυμένους με ανθρακόνημα, για πρώτη φορά σε Jaguar παραγωγής. Οι εμπρός έχουν διάμετρο 398 mm και οι πίσω 380 mm, ενώ οι δαγκάνες είναι 6πίστονες και 4πίστονες, αντίστοιχα. Επεμβάσεις έγιναν και στο σύστημα διεύθυνσης, με αποτέλεσμα το τιμόνι να είναι πιο γρήγορο. Οι τροχοί των 20 ιντσών πατούν σε ελαστικά Pirelli Corsa, διαστάσεων 255/35 εμπρός και 305/30 πίσω.[nggallery id=2220]