Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το απίθανο ουκρανικό όχημα που ζήλεψαν οι Ρώσοι (+Videos)

Ελλάδα 10:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το απίθανο ουκρανικό όχημα που ζήλεψαν οι Ρώσοι (+Videos)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το απίθανο ουκρανικό όχημα που ζήλεψαν οι Ρώσοι (+Videos)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Sherp the Ark από την Quadro International είναι ένα πραγματικό όχημα παντός εδάφους και εντυπωσιάζει με τις εκτός δρόμου δυνατότητες του αλλά κυρίως όταν… τελειώνει το έδαφος κάτω από τις τεράστιες ρόδες του.

Advertisement
Advertisement

 

Μία κανονική πολεμική μηχανή μεταφοράς των πάντων κατασκεύασαν οι Ουκρανοί. Ενα όχημα που ζήλεψαν ακόμα και οι Ρώσοι κατασκευαστές οπλικών συστημάτων!

Advertisement
Advertisement

Το Ark είναι η ολοκληρωμένη έκδοση του εντυπωσιακού ATV, στο οποίο έχει συνδέσει και μια πλατφόρμα με την κίνηση να μεταφέρεται σε κάθε άξονα και σε αυτή την περίπτωση. Η ταχύτητα φτάνει στα 30 χλμ./ώρα στο έδαφος και η αυτονομία λειτουργίας στις 82 ώρες για την κάλυψη πραγματικά μεγάλων αποστάσεων υπό αντίξοες συνθήκες. Η πλατφόρμα μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις και να γίνει από θάλαμος για επιβάτες μέχρι και καρότσα με τον δικό της γερανό ή ακόμη και τροχόσπιτο ασθενοφόρο, με ωφέλιμο βάρος τους 3,4 τόνους.

Η κίνηση προέρχεται από turbo μοτέρ πετρελαίου 2,4 λίτρων με ισχύ 74 ίππους και 28,5 κιλά ροπής στις 2.600 και 1.600 σ.α.λ. αντίστοιχα.

Advertisement

Το Ark είναι ένα προηγμένο όχημα που μπορεί να μεταφέρει παντού τους πάντες… Έχει κατασκευαστεί όμως με την χρήση πολύ απλής τεχνολογίας. Οι λόγοι είναι προφανείς αφού στις ακραίες συνθήκες δεν επιτρέπονται λάθη. Η απλή κατασκευή του οφείλεται στην απόφαση των σχεδιαστών να μπορεί να επισκευαστεί εύκολα και γρήγορα οπουδήποτε με την χρήση ελάχιστων εργαλείων ακόμη και από προσωπικό που δεν έχει πολλές μηχανολογικές γνώσεις.

Ακόμη και ο κινητήρας εσωτερικής καύσης έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην χρειάζεται εξωτερική πηγή ρεύματος (μπαταρία) για να λειτουργήσει, ενώ εντός υπάρχουν και αντλίες νερού στην περίπτωση που αυτό εισέλθει στην καμπίνα. Επίσης η παραδοσιακή ανάρτηση απουσιάζει και στη θέση της βρίσκεται μια πνευματική.

Advertisement

Οι προδιαγραφές του Ark καθησυχάζουν με γωνία προσέγγισης και διαφυγής στις 40 μοίρες, ενώ μπορεί να περνά πάνω από χαντάκια με μήκος έως και δύο μέτρα και εμπόδια ύψους 1,5 μ. Επίσης λόγω του όγκου των ελαστικών του, με το καθένα από αυτά να έχει χωρητικότητα 800 λίτρων αέρα, μπορεί να επιπλέει στο νερό και να ταξιδεύει με ταχύτητες έως και 6 χλμ./ώρα ακόμη και αν τα ελαστικά του είναι εντελώς ξεφούσκωτα.

Τα ελαστικά του φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν από τα καυσαέρια της εξάτμισης με ειδικό σύστημα για να υπάρχει πάντα η σωστή πίεση ανάλογα με το έδαφος με το σύστημα κίνησης σε όλους τους άξονες μπορεί και προσαρμόζει επίσης τη λειτουργία του. Οι θερμοκρασίες λειτουργίας του είναι από τους -50 έως και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε το the Ark σε δράση στα βίντεο που ακολουθούν

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το θωρακισμένο του Ερντογάν που προσπάθησε να… ρίξει τον Εβρο (VIDEO)
Rafale ισοπέδωσαν Τουρκική βάση… (video)
Video: Το Ρωσικό Mi8… βομβαρδίζει τη φωτιά