Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Volkswagen up! αλλάζει και αποκτά μικρό turbo

Ελλάδα 0:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Volkswagen up! αλλάζει και αποκτά μικρό turbo

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Volkswagen up! αλλάζει και αποκτά μικρό turbo

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το αυτοκίνητο που επέτρεψε στη Volkswagen να είναι παρούσα στην κατηγορία των μοντέλων πόλης ανανεώνεται. Ενόψει του σαλονιού αυτοκινήτου της Γενεύης, η γερμανική μάρκα παρουσίασε το νέο up!, στο οποίο χαρίζει πιο φρέσκια εμφάνιση, περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης και ένα νέο κινητήρα. Ό,τι χρειάζεται δηλαδή ένα αυτοκίνητο στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Οπτικά, το up! φέρει επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, ελαφρώς διαφοροποιημένη μάσκα, εξωτερικούς καθρέπτες με ενσωματωμένα φλας και νέα κρύσταλλα στα φωτιστικά σώματα (με φώτα ημέρας LED μπροστά). Νέοι χρωματισμοί στο εσωτερικό, με πολυλειτουργικό τιμόνι και αυτόματο κλιματισμό στον προαιρετικό εξοπλισμό, το up! είναι πιο «κεφάτο» και καλά εξοπλισμένο από πριν.

Όσον αφορά το νέο κινητήρα στη γκάμα του μικρού Volkdwagen, αυτός είναι ο τρικύλινδρος 1.0 TSI, ο οποίος με τη βοήθεια turbo αποδίδει 90 PS και 16,3 kgm ροπής. Σε συνδυασμό με το χαμηλό του βάρος, το up! επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 10 sec και αγγίζει σε τελική τα 185 km/h (μεικτή κατανάλωση 4,4 lt/100 km και ρύποι 102 g/km). Διαθέσιμος είναι επίσης ο ατμοσφαιρικός 1.0 MPI με 60 και 75 PS, όπως και το ηλεκτρικό e-up! (με μοτέρ 82 ίππων) αλλά και η έκδοση φυσικού αερίου eco up! (με 68 PS).

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός του up! θα μπορεί να συνδέσει το smartphone στη βάση και μέσω Bluetooth και της εφαρμογής της Volkswagen να απολαμβάνει πλήρες σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με χάρτες πλοήγησης. Η έκδοση up! beats φέρει ηχοσύστημα ισχύος 300 W.

Το λανσάρισμα του ανανεωμένου up! στην ευρωπαϊκή αγορά θα γίνει στα τέλη του καλοκαιριού.

Advertisement