Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

To ψηφιοποιημένο περιβάλλον του νέου VW Golf

Ελλάδα 14:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To ψηφιοποιημένο περιβάλλον του νέου VW Golf

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

To ψηφιοποιημένο περιβάλλον του νέου VW Golf

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Volkswagen προσφέρει πάντα αυτοκίνητα που λειτουργούν διαισθητικά. Σε αυτό το πλαίσιο, το νέο Golf κάνει το ντεμπούτο του ως το πρώτο μοντέλο της μάρκας που διαθέτει συνδυασμό Innovision Cockpit και σύστημα Infotainment MIB3, στο βασικό εξοπλισμό.

Advertisement
Advertisement

Το όχημα συγχωνεύει πίνακα οργάνων και σύστημα Infotainment στον ίδιο οπτικό άξονα δημιουργώντας ένα περιβάλλον ψηφιακής απεικόνισης. Παρά το σημαντικά ευρύ λειτουργικό πεδίο των συστημάτων αυτών, τα στοιχεία απεικόνισης και τα χειριστήρια λειτουργούν διαισθητικά.

Οι λειτουργίες φωτισμού καθώς και η κονσόλα οροφής και τα στοιχεία του συστήματος Infotainment λειτουργούν ψηφιακά, χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής, συρόμενους διακόπτες (slider) αφής ή τα κουμπιά άμεσης πρόσβασης ανάλογα με τη λειτουργία τους.

Advertisement
Advertisement

Για παράδειγμα, για το σύστημα κλιματισμού και το σύστημα Infotainment, υπάρχει κεντρικός συρόμενος διακόπτης (slider) αφής στην κεντρική κονσόλα, εμπρός και κάτω από την οθόνη του συστήματος Infotainment και χωρίζεται σε τρία τμήματα: αριστερό, μεσαίο και δεξιό. Ο οδηγός ή ο συνοδηγός σπρώχνει ή ολισθαίνει με ένα δάχτυλο πάνω από τα δύο εξωτερικά τμήματα για να ρυθμίσει διαισθητικά τη θερμοκρασία εσωτερικού χώρου. Η ίδια ενέργεια στο μεσαίο τμήμα του συρόμενου διακόπτη (slider) αφής αλλάζει διαισθητικά την ένταση του ηχητικού συστήματος.

Στη λειτουργία Πλοήγηση, αλλάζει η μεγέθυνση του χάρτη, μετακινώντας το μεσαίο τμήμα του συρόμενου διακόπτη (slider) αφής με δύο δάχτυλα – όπως γίνεται και με τον έλεγχο μιας διεπαφής smartphone.

Advertisement

Στην κονσόλα οροφής, η μετακίνηση ενός δάχτυλου προς τα εμπρός ή προς τα πίσω πάνω στο συρόμενο διακόπτη (slider) αφής ανοίγει ή κλείνει τη συρόμενη οροφή – δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο και εντυπωσιακό.

Advertisement

Innovision Cockpit
Ένας ενοποιημένος πίνακας ελέγχου ανήκει στο βασικό εξοπλισμό και περιλαμβάνει τα ψηφιακά όργανα (Digital Cockpit) με οθόνη 10 ιντσών, το επίσης στάνταρ σύστημα Infotainment Composition (οθόνη αφής 8.25 ιντσών με 1.083 x 480 pixels) και ένα πολυλειτουργικό τιμόνι. Είναι σημαντικό ότι όλα τα συστήματα ραδιοφώνου και πλοήγησης που είναι διαθέσιμα για το Golf αποτελούν μέρος της τρίτης γενιάς του συστήματος Infotainment Matrix (MIB3). Όλα συνδέονται με μια ηλεκτρονική μονάδα σύνδεσης (OCU) που διαθέτει eSIM.

H OCU και η eSIM παρέχουν πρόσβαση σε μια συνεχώς αυξανόμενη γκάμα λειτουργιών και υπηρεσιών που βασίζονται στο διαδίκτυο και διατίθενται με το οικοσύστημα Volkswagen We. Αυτό σημαίνει τα We Connect και We Connect Plus (που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό και παραδίδονται με δωρεάν χρήση στην Ευρώπη για πάντα ή για τον πρώτο χρόνο, αντίστοιχα) είναι στη διάθεση του οδηγού του νέου Golf.

Advertisement

Νέα ψηφιακή αρχιτεκτονική
Η συγχώνευση του συστήματος Digital Cockpit και Infotainment δημιουργεί μια νέα, απόλυτα ψηφιακή αρχιτεκτονική. Οι λειτουργίες φωτισμού έχουν επίσης επανασχεδιαστεί, με περισσότερο διαισθητική λειτουργία: το φως, καθώς και το παρμπρίζ και η θέρμανση του πίσω παρμπρίζ λειτουργούν τώρα χρησιμοποιώντας ένα ψηφιακό πίνακα στα αριστερά του πίνακα οργάνων.  Η κεντρική κονσόλα χαρακτηρίζεται επίσης από τέλεια εργονομία: αυτή η περιοχή είναι τώρα πιο καθαρή από ποτέ – ιδιαίτερα όταν ως κιβώτιο ταχυτήτων επιλέγεται  το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (DSG), με σημαντικά μικρότερο μοχλό από ό, τι στο παρελθόν.

Διαδικτυακή ψυχαγωγία
Ο ψηφιακός χώρος εργασίας του οδηγού μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω, με δυνατότητα επιλογής των Discover Media ή Discover Pro, συστήματα Infotainment 10 ιντσών (ανάλυση: 1.560 x 700 εικονοστοιχεία). Το κορυφαίο σύστημα περιλαμβάνει hi-end πλοήγηση χάρτη υψηλής ευκρίνειας, Wireless App Connect (ασύρματη σύνδεση με Apple Car Play) και φυσικό φωνητικό έλεγχο. Οι λειτουργίες των συστημάτων high-end μπορούν να ελέγχονται χρησιμοποιώντας μια διαμορφωμένη αρχική οθόνη, η οποία στη λειτουργία της μοιάζει με οθόνη smartphone. Υπάρχει επίσης διαθέσιμο head-up display που προβάλλεται στο παρμπρίζ, ακριβώς μπροστά από τον οδηγό.

Όλα τα παραπάνω, καθιστούν το νέο Golf, όγδοης γενιάς, ως το πιο εξελιγμένο τεχνολογικά στην ιστορία του μοντέλου.