Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το πιο ισχυρό R8 αποκλειστικά για τις ΗΠΑ

Ελλάδα 14:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πιο ισχυρό R8 αποκλειστικά για τις ΗΠΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το πιο ισχυρό R8 αποκλειστικά για τις ΗΠΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μόλις 60 τυχεροί από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν την ευκαιρία να βάλουν στο γκαράζ τους το R8 Competition. Πρόκειται για την πιο ισχυρή έκδοση του γερμανικού supercar αλλά και από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο παραγωγής της Audi. Η παγκόσμια πρεμιέρα θα γίνει στα μέσα Νοεμβρίου στην έκθεση του Λος Άντζελες, με τη διαδικασία παραγγελιών να ανοίγει στις επόμενες μέρες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το R8 competition εφοδιάζεται από το γνωστό ατμοσφαιρικό V10 των 5,2 lt., για την περίσταση όμως η μέγιστη ισχύς ανεβαίνει από τα 550 στα 570 PS. Συνδυάζεται με το 7τάχυτο S tronic και είναι ικανός να εκτοξεύσει το Audi στα 96 km/h εντός 3,2 sec και να του χαρίσει τελική ταχύτητα 320 km/h. Η κατασκευή των 60 αυτοκινήτων θα γίνει στο Νέκαρσουλμ της Γερμανίας και οι παραδόσεις αναμένεται να γίνουν τους πρώτους μήνες του 2015.

Πέρα από τον αναβαθμισμένο κινητήρα, το R8 competition ξεχωρίζει από τα ανθρακονημάτινα σημεία, όπως η σταθερή πίσω αεροτομή, ο χώρος του κινητήρα, το εμπρός σπόιλερ, ο πίσω διαχύτης, τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών κ.α. Ως αποτέλεσμα περιορίζεται το βάρος και αυξάνεται η κάθετη δύναμη του γερμανικού supercar. Σημεία από ανθρακόνημα υπάρχουν και στο εσωτερικό, με τη φωτογραφία να δείχνει την κεντρική κονσόλα.

Advertisement
Advertisement

«Η περιορισμένη έκδοση R8 competition είναι ό,τι πιο κοντά στο αγωνιστικό R8 LMS ultra. Έχει σχεδιαστεί για τους παθιασμένους με την οδήγηση και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε τις 60 μονάδες στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Scott Keogh, Πρόεδρος της Audi Αμερικής.