Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το υβριδικό V60 και στην έκδοση R-Design

Ελλάδα 7:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το υβριδικό V60 και στην έκδοση R-Design

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το υβριδικό V60 και στην έκδοση R-Design

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα αυτοκίνητο με μεικτή κατανάλωση 1,8 lt/100 km μπορεί να είναι αλλά και να δείχνει sport. Αυτό υποστηρίζει η Volvo, λανσάροντας την R-Design παραλλαγή του υβριδικού V60. Το πολυτελές station wagon της σουηδικής μάρκας ήταν το πρώτο plug-in παραγωγής με πετρελαιοκινητήρα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η Volvo χαρίζει στο V60 Plug-in Hybrid την ξεχωριστή εμφάνιση των εκδόσεων R-Design, με στιλιστικές λεπτομέρειες στο αμάξωμα αλλά και την καμπίνα των επιβατών. Το εμπρός σπόιλερ, ο πίσω διαχύτης με τη διπλή απόληξη της εξάτμισης και οι 18άρες ζάντες αλουμινίου, είναι ορισμένες από αυτές. Στάνταρ στο εσωτερικό είναι τα sport καθίσματα με συνδυασμό υφάσματος/δέρματος και λευκές ραφές, ενώ το σήμα «R-Design» κάνει την εμφάνισή του στο τιμόνι. Ο πίνακας οργάνων της υβριδικής έκδοσης παραμένει φυσικά.

Το V60 Plug-in Hybrid είναι ουσιαστικά ένα τετρακίνητο μοντέλο, καθώς μπροστά υπάρχει ο 2.4 diesel με 215 PS και 44,9 kgm ροπής, ενώ τους πίσω τροχούς κινεί το ηλεκτρικό μοτέρ των 68 PS. Τη μετάδοση της κίνησης αναλαμβάνει ένα 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Στη βάση της κεντρικής κονσόλας, μπροστά ακριβώς από τον επιλογέα, υπάρχουν τρεις διακόπτες: Pure, Hybrid, Power.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός μπορεί λοιπόν να επιλέξει αν θα κινηθεί χωρίς να εκπέμπει ρύπους (για αποστάσεις έως 50 km), σε υβριδική λειτουργία (μεικτή κατανάλωση 1,8 lt/100 km και ρύποι 48 g/km) ή να εκμεταλλευτεί την πλήρη ισχύ του diesel και του ηλεκτροκινητήρα (συνδυαστική ισχύς 283 PS και ροπή 65,3 kgm). Στην τελευταία περίπτωση, το V60 επιταχύνει στα 100 km/h σε κάτι περισσότερο από 6 sec.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε τη δοκιμή του V60 Plug-In Hybrid από τον Τάκη Τρακουσέλλη.