Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το ανανεωμένο MINI John Cooper Works

Ελλάδα 3:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ανανεωμένο MINI John Cooper Works

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το ανανεωμένο MINI John Cooper Works

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H MΙΝΙ ανανέωσε το «καυτό» hatchback, προσδίδοντάς του επιπλέον δόσεις στιλ και πιο ισχυρό πάτημα στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Στον απόηχο της ανανέωσης των MINI hatchback και cabrio, η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε πως υπέβαλε σε φρεσκάρισμα και το MINI John Cooper Works, εστιάζοντας στους τομείς της εμφάνισης και της οδηγικής απόλαυσης.

Σχεδιαστικά, στο μπροστινό μέρος διατηρούνται οι χαρακτηριστικοί στρογγυλοί προβολείς οι οπoίοι πλαισιώνονται από μια εξαγωνική μάσκα, το πλαίσιο της οποίας πλέον «αγκαλιάζει» και τον προφυλακτήρα. Ο τελευταίος ενσωματώνει ανασχεδιασμένες και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα που παρέχουν καλύτερη ψύξη σε κινητήρα και φρένα. Οι επεμβάσεις αφορούν και τις ποδιές, ενώ στο πίσω μέρος συναντάται ένας διακριτός διαχύτης για καλύτερες αεροδυναμικές επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Αλλαγές στο σύστημα πρόωσης του MINI John Cooper Works δεν υπάρχουν, καθώς διατηρείται ο 4κύλινδρος 2λιτρος βενζινοκινητήρας με την τεχνολογία TwinPower Turbo, ο οποίος παράγει 231 PS και 320 Nm ροπής. Στην έκδοση με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, η επιτάχυνση στα 100 km/h από στάση «έρχεται» σε 6,3 sec και σε 6,1 sec σε εκείνη με το 8τάχυτο Steptronic Sport.

Το ανανεωμένο MINI John Cooper Works «κάθεται» σε 17άρες ζάντες αλουμινίου, ενώ προαιρετικά διατίθενται 18άρες σε σχεδιαστικό μοτίβο John Cooper Works Circuit Spoke 2-tone. Από τον  βασικό εξοπλισμό ενσωματώνεται σπορ σύστημα εξάτμισης με απολήξεις από ανοξείδωτο χάλυβα, για επιβλητικό ήχο.  Ακόμη το «καυτό» hatchback εφοδιάζεται με σπορ σύστημα φρένων με τετραπίστονες δαγκάνες και αεριζόμενα δισκόφρενα, το οποίο αναπτύχθηκε από κοινού με την Brembο.

Advertisement

Ειδικές ρυθμίσεις φέρει η ανάρτηση, ενώ προαιρετικά προσφέρεται μια αναβαθμισμένη εκδοχή του ενεργού συστήματος Adaptive Suspension, το οποίο προσφέρει την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ άνεσης και σπορ συμπεριφοράς, λειτουργώντας με 10% μεγαλύτερη δύναμη απόσβεσης.

Advertisement

Σημειώνεται πως η Adaptive Suspension προσφέρεται ως στάνταρ στο πακέτο εξοπλισμού John Cooper Works Trim, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει πολλά εξωτερικά στοιχεία σε μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα.

Στο εσωτερικό υπάρχει κεντρική οθόνη αφής 8,8 ιντσών, το περίβλημα της οποίας στο πρόγραμμα οδήγησης “Sport” παίρνει κόκκινο χρώμα. Στον αντίποδα, όταν είναι επιλεγμένο το προφίλ “Lounge” η απόχρωση είναι μπλε και τιρκουάζ, συνθέτοντας μια αύρα χαλάρωσης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BMW teasάρει τα iNext, MINI Electric GP και Motorrad Concept (+vid)
Τα μελλοντικά SUV μοντέλα της ΜΙΝΙ
BMW-Mini: Γερμανός ο νέος επικεφαλής της εταιρείας στην Ελλάδα (update)