Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στον… πάγκο της ανανέωσης και το Discovery

Ελλάδα 10:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στον… πάγκο της ανανέωσης και το Discovery

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στον… πάγκο της ανανέωσης και το Discovery

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία από τις πιο εμβληματικές παρουσίες στην κατηγορία των μεγάλων SUV φρεσκάρεται για να υποδεχθεί τη νέα σεζόν. Το Land Rover Discovery αποκτά ελαφρώς διαφορετική εμφάνιση, πιο αποδοτικό κινητήρα βενζίνης και αναβαθμισμένο εξοπλισμό. Οι παραδόσεις θα αρχίσουν στα μέσα Νοεμβρίου από την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας. Οι σχεδιαστές της βρετανικής μάρκας δεν «επένδυσαν» πάντως πολλές ώρες για να αλλάξουν την όψη του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Οι περιορισμένες αλλαγές εντοπίζονται στα εμπρός φωτιστικά σώματα με φώτα ημέρας LED, τη μάσκα και τον προφυλακτήρα, ενώ διαθέσιμες είναι και δύο νέες ζάντες αλουμινίου. Για να δείξουν στην εταιρεία πόσο στηρίζονται στο όνομα «Discovery», το τοποθέτησαν στο εμπρός μέρος του καπό, στη θέση του Land Rover. Επιπλέον, στην πίσω πόρτα δεν εμφανίζεται ο αριθμός 4 δίπλα στο Discovery, όπως και το όνομα του κινητήρα. Το τελευταίο υπάρχει πια στις μπροστινές πόρτες, κάτω από τις πρώτες κολώνες.

Το downsizing κάνει την εμφάνισή του και στο Discovery. Ο 5λιτρος V8 των 375 PS αντικαθίσταται από τον V6 των 3 lt, ο οποίος φέρει σύστημα start/stop και συνεργάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF. Ο SCV6 προσφέρει ισχύ 340 PS και ροπή 45,9 kgm, χαρίζοντας στο μοντέλο της Land Rover επιτάχυνση 0-100 σε 8,1 sec και τελική ταχύτητα 195 km/h. Ο κατασκευαστής ανακοινώνει μέση κατανάλωση 11,5 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 269 g/km. Διαθέσιμοι βέβαια είναι και οι 3λιτροι diesel, o TDV6 με 211 PS και ο SDV6 με 256 PS, επίσης με το 8άρι κιβώτιο της ZF. Η μέση κατανάλωση είναι αντίστοιχα 7,8 και 8 lt/100 km, με τις εκπομπές CO2 να διαμορφώνονται στα 207 και 213 g/km.

Το ανανεωμένο Discovery εξοπλίζεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα συστήματα ασφαλείας. Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και το Wade Sensing, το οποίο μέσω αισθητήρων στους εξωτερικούς καθρέπτες ενημερώνει τον οδηγό όταν περνά από σημεία όπου υπάρχουν λιμνάζοντα ύδατα. Για τους λάτρεις της μουσικής, το Land Rover διατίθεται με ηχοσύστημα της Meridian.[nggallery id=2948]

Advertisement
Advertisement