Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Eπίσημο: Η Mercedes-Μaybach Pullman (upd)

Ελλάδα 16:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Eπίσημο: Η Mercedes-Μaybach Pullman (upd)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Eπίσημο: Η Mercedes-Μaybach Pullman (upd)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η απόλυτη ναυαρχίδα της γερμανικής φίρμας και της γκάμας Maybach θα κάνει το ντεμπούτο της στην έκθεση της Γενεύης. Το υπερ-πολυτελές αυτοκίνητο έχει αντικριστές θέσεις πίσω και συνολικό μήκος 6,5 m.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Η Pullman απευθύνεται σε ηγέτες κρατών και μονάρχες που θέλουν για τις μετακινήσεις τους ό,τι πιο άνετο και πολυτελές κυκλοφορεί. Το κόστος της λιμουζίνας αρχίζει από περίπου 500.000 ευρώ, ενώ αν τοποθετηθεί και θωράκιση τότε θα ξεπερνά κατά πολύ το 1 εκατ. ευρώ. Οι παραδόσεις της Mercedes-Maybach Pullman θα αρχίσουν τους πρώτους μήνες του 2016. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα παραγγείλει μία η νέα ελληνική κυβέρνηση.

Η πρώτη Mercedes Pullman, η Mercedes 600, είχε παρουσιαστεί το 1965 οπότε η γερμανική μάρκα γιορτάζει τα 50ά της γενέθλια με την αποκάλυψη της νέας ναυαρχίδας. To μήκος της Pullman αγγίζει τα 6,5 m, ενώ το μεταξόνιό της φθάνει τα 4,42 m, όσο δηλαδή είναι το συνολικό μήκος του 5θυρου Opel Astra! Κινητήρας της Mercedes-Maybach Pullman είναι ο 6λιτρος V12 biturbo, ο οποίος έχει μέγιστη ισχύ 530 PS και ροπή 84,6 kgm.

Advertisement
Advertisement

Στην καμπίνα των επιβατών υπάρχουν δύο καθίσματα για τους VIP, με δυνατότητα κλίσης από 19 έως 43,5 μοίρες. Αντικριστά υπάρχουν άλλες δύο αναδιπλούμενες θέσεις για συνεργάτες ή άνδρες της προσωπικής ασφάλειας. Η Pullman είναι κατά 10 cm πιο ψηλή από την S-Class, με αποτέλεσμα να προσφέρει απεριόριστο «αέρα» πάνω από τα κεφάλια των επιβατών της.

Και βέβαια υπάρχει και γυάλινο χώρισμα με τον οδηγό, ώστε να εξασφαλίζεται η… ιδιωτική ζωή των επιβατών. Ανεβαίνει, κατεβαίνει, γίνεται διάφανο ή όχι, με το πάτημα ενός κουμπιού. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται και οθόνη διαγωνίου 18,5 ιντσών για σύνδεση με τον έξω κόσμο.