Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σωστή τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών

Ελλάδα 11:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σωστή τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σωστή τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι αντηλιακές μεμβράνες προσφέρουν πολλά οφέλη σε εμάς, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μας αλλά και στην τσέπη μας. Για να το κάνουν αυτό ωστόσο απαιτείται η σωστή τοποθέτησή τους από έμπειρους τεχνικούς με υψηλή κατάρτιση.

Advertisement
Advertisement

 

Οι σύγχρονες αντηλιακές μεμβράνες προσφέρουν πολλά οφέλη με την τοποθέτησή τους στο αυτοκίνητο μας πέρα από τα εμφανή που είναι το στιλ και η προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα. Για τα αδιαμφισβήτητα οφέλη των αντηλιακών μεμβρανών σας έχουμε ήδη μιλήσει εδώ. Τώρα θα σας πούμε μερικά πράγματα για την σωστή τοποθέτηση τους αλλά και κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξετε για να απολαύσετε την προστασία και τα οφέλη που προσφέρουν οι αντηλιακές μεμβράνες σε όλη την διάρκεια της ζωής τους.

Advertisement
Advertisement

Περί τοποθέτησης

Αυτό που πρέπει να προσέξετε κυρίως κατά την τοποθέτηση των αντηλιακών μεμβρανών στο αυτοκίνητό σας είναι να γίνει η τοποθέτηση από έμπειρους και καταρτισμένους τεχνικούς γνωστής εταιρίας. Έτσι εξαλείφετε τον μεγάλο κίνδυνο της κακής τοποθέτησης αλλά και την τοποθέτηση προϊόντος αμφιβόλου ποιότητας.

Τα κύρια βήματα που ακολουθούν οι εν λόγω τεχνικοί για την τοποθέτηση των μεμβρανών είναι συγκεκριμένα και έχουν ως εξής:

Advertisement

1) Το πρώτο βήμα αφορά το σωστό καθαρισμό της γυάλινης επιφάνειας στην οποία θα τοποθετηθεί η μεμβράνη. Πραγματοποιείται με νερό και ήπιο σαπούνι και χρησιμοποιείται και σφουγγαράκι για να αφαιρεθεί εντελώς η σκόνη και οι λοιποί ρύποι που μπορεί να βρίσκονται πάνω στην επιφάνεια αλλά και στα λάστιχα γύρω από το παράθυρο.

Advertisement

2) Έπειτα η μεμβράνη τοποθετείται πάνω στην γυάλινη επιφάνεια και ο τεχνικός παίρνει σε γενικές γραμμές το σχήμα της αφαιρώντας με κοπίδι μέρη της μεμβράνης.

Advertisement

3) Ακολουθεί η τοποθέτησή της με τον τεχνικό να χρησιμοποιεί σπάτουλα για να αφαιρέσει όλο το σαπούνι και το νερό που βρίσκεται ανάμεσα στην μεμβράνη και την γυάλινη επιφάνεια αλλά και για να κολλήσει την μεμβράνη στο γυαλί. Η σπάτουλα χρησιμοποιείται επίσης και για να αφαιρεθεί ο αέρας που βρίσκεται ανάμεσα στις δύο επιφάνειες και ο τεχνικός κόβει παράλληλα με ακρίβεια την μεμβράνη στις επιθυμητές διαστάσεις.

4) Σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιείται και πιστόλι θερμού αέρα ώστε η μεμβράνη να πάρει ακριβώς το κοίλο ή κυρτό σχήμα της γυάλινης επιφάνειας που θα εφαρμοστεί.

Μετά την τοποθέτηση: Τι προσέχω και πώς τις φροντίζω

Οι πρώτες 24 ώρες αμέσως μετά την τοποθέτηση των μεμβρανών στο αυτοκίνητο μας είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την,.. “υγεία” και την μακροζωία τους. Σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν θα πρέπει να ανοίξετε καθόλου τα παράθυρα του αυτοκινήτου για να δώσετε τον απαραίτητο χρόνο στη κόλλα που βρίσκεται μεταξύ γυάλινης επιφάνειας και μεμβράνης να στεγνώσει πλήρως και να δώσει απόλυτη εφαρμογή μεταξύ των δύο επιφανειών.

Παράλληλα και για το ίδιο χρονικό διάστημα δεν θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τις αντιστάσεις στο θερμαινόμενο τζάμι της πίσω πόρτας αλλά και στο μπροστά (εφόσον υπάρχει και εκεί). Το ίδιο ισχύει κι στην περίπτωση που έχετε τοποθετήσει μεμβράνες και στους θερμαινόμενους καθρέπτες σας.

Μετά από τις πρώτες 24 ώρες τα παράθυρα πρέπει να ανέβουν και να κατέβουν πλήρως μία φορά, ενώ για να πλύνετε το αυτοκίνητό σας θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον άλλες 24 ώρες (σύνολο 48 ώρες από την τοποθέτηση) καθότι η υψηλή πίεση των πιεστικών μπορεί να οδηγήσει σε μικρές μετατοπίσεις της μεμβράνης πάνω στις γυάλινες επιφάνειες.

Σε αυτές τις πρώτες 48 ώρες μπορεί να παρατηρήσετε μια σχετική θαμπάδα στις επιφάνειες που έχετε τοποθετήσει μεμβράνες. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς πρόκειται για το νερό που χρησιμοποιούν οι τεχνικοί και έχει παγιδευτεί ανάμεσα στην μεμβράνη και το παράθυρο, το οποίο και θα εξατμιστεί πλήρως μέσα στις επόμενες 3-4 ημέρες.

Για τον καθαρισμό των μεμβρανών χρειάζεται ήπιο σαπούνι και ένα καθαρό, μαλακό πανί ή πετσέτα, το οποίο και χρησιμοποιούμε αποκλειστικά μόνο για τα παράθυρα μας. Δεν χρησιμοποιούμε το ίδιο πανί που θα χρησιμοποιήσουμε και για τις υπόλοιπες επιφάνειες του αυτοκινήτου καθότι το χώμα ή η σκόνη που θα έχει συγκεντρωθεί επάνω του μπορεί να προκαλέσει χαρακιές στην μεμβράνη.

Επίσης κατά τον καθαρισμό των μεμβρανών φροντίζουμε να απομακρύνουμε σκληρά αντικείμενα με αιχμές από τα χέρια μας, όπως δακτυλίδια, ρολόγια και αλυσίδες. Τέλος, σε περίπτωση που γίνουν εργασίες στις πόρτες του αυτοκινήτου μας από τεχνικούς, όπως αλλαγή γρύλου ή ηλεκτρικού μηχανισμού, τους ενημερώνουμε για την παρουσία μεμβρανών ώστε να είναι πιο προσεκτικοί.

Δείτε εδώ πού θα τοποθετήσετε εγγυημένα και πιστοποιημένα προϊόντα.