Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

«Σημεία ζωής» από το MINI του μέλλοντος

Ελλάδα 9:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Σημεία ζωής» από το MINI του μέλλοντος

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

«Σημεία ζωής» από το MINI του μέλλοντος

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ψηφιακή ζωή αντικαθιστά συχνά την πραγματική και στη ΜΙΝΙ εκμεταλλεύτηκαν τις δυνατότητες της τεχνολογίας για να μας δώσουν μία πρόγευση για το τι θα πρέπει να περιμένουμε μέσα στα επόμενα χρόνια. Το «ψηφιακό» Vision ενσωματώνει σχεδιαστικές λεπτομέρειες και πρωτοποριακές ιδέες που θα χρησιμοποιηθούν στα μελλοντικά μοντέλα της βρετανικής μάρκας. Παρουσιάστηκε στην εκδήλωση Design@Home της ΜΙΝΙ από τον επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης της εταιρείας, Άντερς Βάρμινγκ.

Advertisement
Advertisement

Στο ρύγχος του ΜΙΝΙ Vision ξεχωρίζει η μεγάλη εξάγωνη γρίλια, η οποία αποτελεί μέρος του προφυλακτήρα και ενσωματώνει και τους προβολείς ομίχλης. Τα κλασσικά στρογγυλά φωτιστικά σώματα των ΜΙΝΙ κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους, ενώ οι εξωτερικοί δακτύλιοι λειτουργούν ως φώτα ημέρας. Η τελευταία λεπτομέρεια είχε πρωτοεμφανιστεί στο πρωτότυπο Rocketman.[nggallery id=2859]

Η αεροδυναμική απόδοση διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη σχεδίαση του Vision, με εισαγωγές αέρα στα «τόξα» των εμπρός τροχών, ειδικά σχεδιασμένους εξωτερικούς καθρέπτες και ζάντες αλουμινίου, ενώ στην οροφή έχει τοποθετηθεί μεγάλη αεροτομή. Τα μεγάλα φώτα και η κεντρικά τοποθετημένη (όπως στο Cooper S) διπλή απόληξη της εξάτμισης είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της ουράς του αμαξώματος.

Η φουτουριστική σχεδίαση του εσωτερικού προσβλέπει στην αίσθηση ευρυχωρίας για τον οδηγό και τους επιβάτες, ενώ λεπτομέρειες – όπως οι ελαστικές λωρίδες στο εσωτερικό των θυρών που θυμίζουν τη βρετανική σημαία – αποτελούν σημείο αναφοράς στην καταγωγή του ΜΙΝΙ. Οι λωρίδες αυτές είναι όμως και πρακτικές, καθώς μπορούν να συγκρατήσουν ένα περιοδικό, ένα κινητό τηλέφωνο ή το μπουκάλι του νερού. Ο οδηγός θα μπορεί να διαμορφώσει την εικόνα και το φωτισμό του εσωτερικού ανάλογα με τη διάθεσή του. Ξεχωρίζει το πάτωμα που παραπέμπει σε πίστα Disco!

Advertisement
Advertisement