Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρώτα στο NewsAuto: Το crossover Leon!

Ελλάδα 21:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρώτα στο NewsAuto: Το crossover Leon!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρώτα στο NewsAuto: Το crossover Leon!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Seat συνεχίζει την επίθεσή της στη δημοφιλή μικρομεσαία κατηγορία, λανσάροντας μία ακόμη παραλλαγή του Leon. Το ST x-perience αποτελεί την crossover εκδοχή του station wagon της Seat, πάνω στο οποίο βασίζεται. Η παρουσίασή του γίνεται αρχικά μέσω του διαδικτύου, ενώ θα ακολουθήσει η πρεμιέρα για το κοινό, τον Οκτώβριο στο Παρίσι. Τον ίδιο μήνα θα αρχίσουν και οι πωλήσεις του στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Μία σειρά από λεπτομέρειες κάνουν το Leon ST x-perience να ξεχωρίζει οπτικά από το απλό Leon station wagon αλλά και να προσφέρει επιπλέον δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου. Αυτές είναι οι ποδιές εμπρός και πίσω, τα προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος, η διπλή απόληξη της εξάτμισης, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος (κατά 1,5 cm) και – το σημαντικότερο – η τετρακίνηση 4Drive. Στην καμπίνα των επιβατών ξεχωρίζει η παρουσία δέρματος σουέτ στα καθίσματα και το εσωτερικό των θυρών, ενώ το λογότυπο «X-P» εμφανίζεται στο τιμόνι.

Το σύστημα 4×4 της Seat περιλαμβάνει πολύδισκο συμπλέκτη Haldex και ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό, συνδυασμός που εξασφαλίζει αυξημένη πρόσφυση σε δύσκολες επιφάνειες, όπως το χιόνι και ο πάγος. Οι αποκλειστικές πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το Leon ST X-Perience θα είναι διαθέσιμο με τρεις κινητήρες diesel TDI (1.6 με 110 PS, 2.0 με 150 PS, 2.0 με 184 PS) και έναν βενζίνης TSI (1.8 με 180 PS), οι οποίοι συνδυάζονται με κιβώτιο DSG.

Advertisement
Advertisement