Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Golf!

Ελλάδα 6:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Golf!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Golf!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το ρεπορτάζ που μεταδώσαμε στις 4 Αυγούστου επιβεβαιώθηκε και η Volkswagen θα παρουσιάσει το e-Golf σε παγκόσμια πρώτη στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Η ηλεκτροκίνητη έκδοση του best-seller μικρομεσαίου αναμένεται να κυκλοφορήσει στη Γερμανία τους πρώτους μήνες του 2014, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα εισαχθεί στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Δημοσιεύματα σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η τιμή του θα βρίσκεται στα επίπεδα των 35.000 ευρώ, κοντά δηλαδή σε αυτά του μικρότερου σε διαστάσεις και χώρους BMW i3. Όπως έχουμε αποκαλύψει εδώ και μήνες, ο ηλεκτροκινητήρας του e-Golf προσφέρει ισχύ 115 PS και ροπή 27,5 kgm, άμεσα διαθέσιμη. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 10,4 sec, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 140 km/h.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου εξασφαλίζουν στο προσθιοκίνητο μοντέλο αυτονομία 190 km. Υπάρχουν δύο τρόποι οδήγησης (Eco και Eco+) και τέσσερις θέσεις επανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα (D1, D2, D3 και B) που μπορούν να αυξήσουν και άλλο την εμβέλεια του e-Golf. Σε μισή ώρα θα μπορούν να φορτιστούν οι μπαταρίες σε ποσοστό 80% μέσω ταχυφορτιστή, ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες – για την πλήρη φόρτισή τους σε μία κοινή οικιακή παροχή ρεύματος θα απαιτείται διάστημα περίπου 5 ωρών.

Με βάση την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στη Γερμανία, τα 100 km με το e-Golf κοστίζουν 3,3 ευρώ. Η Volkswagen ανακοινώνει ότι οι ηλεκτροκινητήρες, τα κιβώτια και οι μπαταρίες εξελίχθηκαν από την ίδια και κατασκευάζονται σε εργοστάσιά της στη Γερμανία. Για πρώτη φορά σε μοντέλο της γερμανικής μάρκας, τα πλήρη φώτα LED περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό. Στάνταρ είναι επίσης ο αυτόματος κλιματισμός, το σύστημα πλοήγησης, το θερμαινόμενο παρμπρίζ.

Advertisement
Advertisement