Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο VW Golf R Wagon: Για γρήγορες μεταφορές

Ελλάδα 7:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο VW Golf R Wagon: Για γρήγορες μεταφορές

ΝΕΑ

Νέο VW Golf R Wagon: Για γρήγορες μεταφορές

ΝΕΑ

Έχουμε και λέμε λοιπόν, Wagon, Combi, Variant ή Estate – ονομάστε το όπως θέλετε, το νέο Volkswagen Golf R θα υιοθετήσει τελικά μια τέτοια πρακτική έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι πλέον το μοναδικό γρήγορο wagon στη γκάμα της VW, καθώς υπάρχει και το Arteon σε έκδοση R παρακαλώ.

Το νέο Golf R Variant διαθέτει ότι και το πεντάθυρο αδελφάκι hot hatch προσθέτοντας όμως περισσότερη πρακτικότητα χάρη σε ένα τεράστιο χώρο φόρτωσης στο πίσω τμήμα αλλά και τις ράγες οροφής για ακόμη μεγαλύτερες μεταφορικές δυνατότητες.

Τα 611 λίτρα του χώρου αποσκευών με τα πίσω καθίσματα στη θέση τους και τα 1.642 λίτρα μετά την αναδίπλωση τους αποτελούν την καλύτερη απάντηση γιατί η γερμανική φίρμα προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση.

Advertisement
Advertisement

Η πρακτικότητα του Golf Variant ενισχύεται από τα άγκιστρα στο δάπεδο του χώρου αποσκευών, το δίχτυ αλλά και την λειτουργική πρίζα 12 V και 230 volt.

Η VW επιστρατεύει επίσης μια πέμπτη πόρτα η οποία ανοίγει ηλεκτρικά χωρίς να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας. Μεγαλύτερο από το Golf R Variant Mk7, το νέο μοντέλο προσφέρει επίσης μεγαλύτερο πίσω χώρο για τα πόδια των επιβατών χάρη σε ένα αυξημένο μεταξόνιο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Advertisement

Σχεδόν όλα τα υπόλοιπα έχουν μεταφερθεί αυτούσια από το hatchback, συμπεριλαμβανομένου του υπερτροφοδοτούμενου 2λιτρου βενζινοκινητήρα. Οι 315 ίπποι και η ροπή των 420 Nm εξασφαλίζουν κορυφαίες επιδόσεις. Η κίνηση διοχετεύεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης 4Motion και ενός αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων διπλού συμπλέκτη.

Επειδή το wagon είναι ελαφρώς βαρύτερο από το hatchback, το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,9 δευτερόλεπτα, 0,2 sec περισσότερα σε σχέση με το πεντάθυρο μοντέλο.

Advertisement

Η τελική ταχύτητα παραμένει η ίδια, στα 250 km/h για την πρώτη έκδοση και στα 270 km/h για την R Performance Package. Το προαιρετικό κιτ αντικαθιστά επίσης τους τροχούς 18 ιντσών με αντίστοιχους 19 ιντσών και επιπρόσθετα προσφέρει στο προφίλ οδήγησης και το πρόγραμμα Special (Nürburgring mode) αλλά και Drift.

Όπως και με τις προηγούμενες εκδόσεις, το νέο Golf R Variant θα διατεθεί στην Ευρώπη. Έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει από τα μέσα Αυγούστου στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία.

Advertisement

Οι τιμές αγοράς του δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, αλλά πιθανότατα αυτό θα κοστίζει λίγο περισσότερο από το Golf R hatchback. Όπως και να έχει θα εξακολουθεί να είναι φθηνότερο από το Arteon Shooting Brake R.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Είναι αυτό το ηλεκτρικό VW Golf R;
Πρεμιέρα για τα VW Golf Variant και Alltrack
Σε δοκιμές το νέο VW Golf Variant