Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο Genesis GV70: “Αγριοκοιτάζοντας” τη BMW X3

Ελλάδα 18:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Genesis GV70: “Αγριοκοιτάζοντας” τη BMW X3

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο Genesis GV70: “Αγριοκοιτάζοντας” τη BMW X3

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μπορεί η αγορά των μεσαίων SUV να προβάλλει κορεσμένη, η Genesis, ωστόσο, δεν αποθαρρύνεται.

Advertisement
Advertisement

“Κορεσμένη” χαρακτηρίζεται από πολλούς η κατηγορία των μεσαίων πολυτελών SUV στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς έχουν εδραιώσει την παρουσία τους και καθορίζουν τις εξελίξεις μοντέλα όπως η BMW X3, η Mercedes GLC και το Land Rover Discovery Sport.

Ως εκ τούτου, η είσοδος ενός νέου «παίχτη», ενδεχομένως, προβάλλει απαγορευτική, με τις πιθανότητες απόσπασης ενός μεριδίου στην αγορά να μην είναι με το μέρος του.

Advertisement
Advertisement

Στον αντίποδα, μόνο αποθαρρυμένη δεν φαίνεται η αδελφή, πολυτελής εταιρεία της Hyundai, Genesis, η οποία παρουσίασε το GV70, ένα SUV που δεν αποκλείεται να διατεθεί και στη Γηραιά Ήπειρο. Βέβαια θα αποκλίνει λίγο από την κατηγορία των μεσαίων SUV, μιας και θα φέρει αυξημένες κατά 6-7% διαστάσεις συγκριτικά με τα υπόλοιπα μοντέλα.

Κάτω από το καπό του πισωκίνητου μοντέλου φιλοξενείται ένας 2λιτρος 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας των 255 ίππων, την ίδια ώρα που οι φίλοι του diesel θα ικανοποιούνται από έναν 4κύλινδρο των 2,2 λίτρων, απόδοσης 200 ps.

Στην κορυφή της γκάμας, φιγουράρουν τετρακίνητες εκδόσεις. Οι πληροφορίες του Autoexpress αναφέρουν πως θα λανσαριστεί ένα V6 μοτέρ βενζίνης των 3,3 λίτρων με 370 άλογα.

Advertisement

Σχεδιαστικά, επικρατεί η σύγχρονη φιλοσοφία της Genesis, με τη χαρακτηριστική γρίλια και τους λεπτούς προβολείς (τετραπλά σώματα “Quad Lamps”) τόσο στο εμπρός όσο στο πίσω μέρος. Το εσωτερικό διαπνέεται από μια μινιμαλιστική και μοντέρνα διάθεση, με τις δερμάτινες επενδύσεις να κάνουν… γκελ σε όσους αναζητούν την πολυτέλεια. Παράλληλα εκτενής είναι χρήση του αλουμινίου, ενσωματώνεται ambient φωτισμός, η οθόνη του συστήματος πολυμέσων είναι ψηλά τοποθετημένη, ενώ στον αναλογικό πίνακα οργάνων έχει τοποθετηθεί και μια ψηφιακή οθόνη.

Advertisement

Επιπροσθέτως, το φως της δημοσιότητας είδε και το πακέτο “Sport” όπου δεσπόζουν ξεχωριστές ζάντες αλουμινίου των 21 ιντσών, πιο επιθετικός μπροστινός προφυλακτήρας, μεγαλύτερο σύστημα εξάτμισης, και σπορ τιμόνι.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Απόβαση στην Ευρώπη για τη Genesis

Μόνο αυτόματο το Genesis G70

Περισσότερα για το νέο Genesis G80